Skocz do zawartości

galeria - wykopki u bratanków

pepe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
(chyba)Ciekawa strona, szkoda, że nie działa wersja angielska. Fajny pomysł z galerią zdjęć, przyjemnie się ogląda. Chętnie zrobiłbym taką stronkę - galerię zdjęć z wykopków ale nie wiem czy uważacie to za dobry pomysł?
Napisano
Jesli moge sie wupowiadac za siebie , to powiem krótko nie ma nic lepszego nic galerie prosto z wykopków , mnie przy najmniej tak nawet nie jaraja tez z muzum , czy wystaw.Klimat swierzo wykopanych fantów , a na nich ziemi to jest dopiero to!!!!!!!!!!!!!

pozdro pol
Napisano
zgadzam sie, ja teraz laze na wykopki zawsze z aparatem i fotografuje kazdy guzik jaki mi wyjdzie z ziemi. bylbym za tym, aby zrobic jakas anonimowa witryne, gdzie kazdy by mogl dodawac swoje zdjecia z wykopkow. tylko kto by sie tego podjal?
Napisano
Zajmuję się webdesignem i fotografią, chętnie zrobię stronę i wrzuce na swój serwer, ważne aby ludzie z niej korzystali, więc piszcie co powinno się tam znaleźć poza galerią zdjęć. Może chcecie pisać jakieś artykuły? Będzie to na pewno konstrukcja portalowa więc czekam na wasze pomysły.
Napisano
AQUATOR, Froz: juz na tym pracuje od kilku dni:-)

Troche czasu niewiele ale istota to czysta wykopkowosc w dwoch wymiarach i z roznych stron bez teoretyzowania oraz zagraniczny hosting (AQUATOR - doceniam intencje ale pamietaj ze wisi nad nami miecz...):-)
Napisano
Wiem, pamiętam ale miecz mi nie straszny, konkurencji nie robię, gdzie mi do tak uznanego medium jak ODKRYWCA. Jeśli potrzeba wsparcia przy stronce-galerii to służę pomocą (grafika, fotki...)
Napisano
nie w tym rzecz aby konkurowac, nie to mialem na mysli.
Chodzi o sama prezentacje (zdjecia plus filmy), jak wiesz w swietle obowiazujacego prawa jest to przestepstwo i mozna to interpretowac na wiele sposobow.
Oczywiscie pewna informacja na wstepnie musi sie pojawic ale pytanie: czy to wsyatarczy?
Stad tez pomysl z zagranicznym hostingiem, co prawda sa pewne niedoskonalosci tego rozwiazania w postaci free = niepewnosc co do limitow (filmy maja po 50 , 100 i wiecej MB), dlugosci istnienia, szybkosc dostepu etc ale plusem jest z kolei anonimowosc....

Mozna polaczyc sily, nie widze przeciwskazan:-)
Napisano
Nie przesadzał bym z tym przestępstwem, w końcu tu też pojawiają się zdjęcia z wykopków i nikt nikogo nie ściga a wszystko działa pod szyldem magazynu Odkrywca. W każdym razie jak potrzeba fachowej" rady czy pomocnej dłoni" to dajcie znać.
Napisano
ok, dla wszystkich lepiej jezeli bedzie to wisialo w PL i na komercyjnym, zawsze to szybkosc i pewnosc.
Kwestie kolizji z prawem jednak trzeba zasadniczo rozwiazac pewna przedmowa:-)
Zglosze sie wkrotce do Ciebie z moja wizja.
Napisano
Frozzerze o anonimowości w internecie nie ma mowy to iluzja, średni informatyk i tzw. organy ścigania mogą sprawdzić po logach na serwer kto, z kąd i o której godzinie dodawał zdjęcie i po nitce dojść do ciebie. To tylko kwestia czasu i chęci. Ostatnio szukaliśmy tak gościa, który rozrabiał u klienta na portalu i znależliśmy panią z konkurencyjnej firmy. Tu też gdyby organy chciały to zgłosiły by się do admina i sprawdziły każdego z nas. Nie możemy przesadzać nikt w policji nie siedzi 24/dobę przed ekranem i nie przeszukuje netu w poszukiwaniu gości wykopujących łuski w lesie. Bo gdyby tak było to każdy na tym forum miałby conajmniej kolegium a co 3 wyrok. Reasumując strona - galeria nie musi i nie może być anonimowa bo warto wiedzieć kto dodał fotkę (nick) i coś do niego napisać. Tak ja to widzę. Pozdr
Napisano

wystawisz powiedzmy takiezdjęcie znalezione gdzieś na internecie ;-) to przecież nikt się do ciebie niemoże doczepić ponieważ zawsze ktoś mógł naprzykład się podszyć pod ciebie.moim zdaniem to powinno być tak że jest osoba powiedzmy o ksywie bolo i wstaawia swoje foty, a nie wszyscy anonimowo.
pzdr.ZnaChoR

Napisano
Pracujemy nad tym z AQUATOR-em, wstepne ustalenia za nami, teraz troche cierpliwosci i cos sie powinno wykluc o czym szanowne grono powiadomimy:-)
Napisano
Świetny pomysł, niecierpliwie czekam na link.
Tylko jakoś to zorganizujecie? Tzn żeby nie mieszać łusek z monetami itp? Bo ludzie różne kierunki preferują.
pzdr,slw
Napisano
Super pomysł - proponuje foty podzielić na kilka działów, takich jak np.: wybuchowe:
-łuski
-duże łuski
-całe naboje - duże i małe
-granaty
-miny
-uwaga niewypały
-inne
Wyposażenie
-polskie
-rosyjskie
-niemieckie..........
I tak dalej.... Oczywiście to tylko jakaśtam propozycja katalogowania. Pozdrawiam - obiecuje swoje foty.

Simon
Napisano
Nie wiem czy warto aż tak szczegółowo dzielić amunicję i rozrywki, chodzi o to aby oglądać ciekawe znaleziska, miejsca i ciekawe zdjecia, a nie 100 wersji łuski do mausera, 50 ujęć pepeszówki, czy lotki moździeżówek. Taka galeria znudzi użytkowników. Kategorii też nie może być zbyt wiele ale muszą jasno określać temetykę. Na pewno warto podzielić zdjęcia wyposażenia wg. narodowości, oddzielić zdeaktywowaną wiekiem roń" od amunicji, zdjęcia plenerowe od innych itd. Mam nadzieję, że będzie ok a sugestię będę przyjmował z wyrozumiałością. Na razie czekam na chwilę wolnego czasu i zacznę działać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie