MK Napisano 7 Październik 2004 Autor Napisano 7 Październik 2004 Witam Was bardzo serdecznie.Cóż to za oznaczenie? Szukałem ale nie znalazłem nigdzie.Rok chyba jakoś udało mi się odszyfrować :) ale fabryki ani nawet kraju pochodzenia - niet.Proszę o info, jeśli ktoś wie, z czym to się je.
AK77 Napisano 9 Październik 2004 Napisano 9 Październik 2004 Bicia pasuja na Austrie. Już po rozbiciu Austro-Wegier.Pzdr AK77
MK Napisano 9 Październik 2004 Autor Napisano 9 Październik 2004 Nie wiem, może to rzeczywiście Węgry? (Rok 1920 raczej świadczy, że nie Austro-Węgry) Szukałem i szukałem ale albo nie ma nic albo szukałem ciulowo. Chociaż gwiazda pokazywała się przy madziarskich oznaczeniach, ale nie w takiej orientacji przestrzennej.Poczekam na Jaro co powie. A może P.Bochyński będzie wiedział? A może jeszcze ktoś inny?Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi.
MK Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 Jaro, jesteś jeszcze? Może wiesz, co to?(To już ostatni raz:)
Jaro5 Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 Jestem, jestem.Ja sam do końca nie jestem przekonany co do przynależnosci państwowej tej amunicji. Część źródeł opisuje je jako węgierskie (co jest prawdopodobne, a do Polski mogły trafić na drodze zakupów do posiadanych przez WP Mannlicherów). Jest jeszcze jedna teoria, ale na razie o tym cisza (trzeba sie upewnić).Pozdrawiam
marucha271 Napisano 8 Październik 2004 Napisano 8 Październik 2004 na pewno mannlicher.mam podobnego,na12 gwiazdka" na6 1920"
ZnaChoR Napisano 8 Październik 2004 Napisano 8 Październik 2004 ale jaki juak by ktoś powiedział??pzdr.ZnaChoR
MK Napisano 9 Październik 2004 Autor Napisano 9 Październik 2004 No... Ktoś musi coś wiedzieć. Chodzi mi chociażby o państwo.Zmowa milczenia...? :D
mietek Napisano 9 Październik 2004 Napisano 9 Październik 2004 Węgry? Poszukaj, było o węgierskich mannlicherach na forum.
MK Napisano 7 Październik 2004 Autor Napisano 7 Październik 2004 Witam Was bardzo serdecznie.Cóż to za oznaczenie? Szukałem ale nie znalazłem nigdzie.Rok chyba jakoś udało mi się odszyfrować :) ale fabryki ani nawet kraju pochodzenia - niet.Proszę o info, jeśli ktoś wie, z czym to się je.
MK Napisano 7 Październik 2004 Autor Napisano 7 Październik 2004 a oto winowajcy. Chyba jest to Mannlicher?Z góry dziękiMK
Pytanie
MK
Witam Was bardzo serdecznie.
Cóż to za oznaczenie? Szukałem ale nie znalazłem nigdzie.
Rok chyba jakoś udało mi się odszyfrować :) ale fabryki ani nawet kraju pochodzenia - niet.
Proszę o info, jeśli ktoś wie, z czym to się je.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.