wiciu_r Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Poznan - fort 1a, znalazłem uzbrojony granat F1, przeniosłem pod drzewo i płytko zakopałem.Po powrocie jednak mnie to męczy bo dzieciaki tam się kręcą więc dzwonię po saperów. Dobra przyjechali, zobaczyli, zabrali dziadostwo i bajer. Wymieniliśmy się namiarami (oni szukają Fischerem).Pokazałem im znalezioną odznakę za rany a oni stwierdzili że znaleźli na Poznańskiej Cytadeli zasypaną niemiecką armatę (chyba pak 88) ale nie dostali zgody na wydobycie bo ekolodzy zabronili.Łażę po tej cytadeli często ale pomników przyrody wiele tam nie ma. Sądzę że namierzenie fantu tej wielkości to kwestia 2 dni. Teren na legalne wykopki wspaniały więc czemu jakiś kopnięty amator sałaty zabrania postawienia tego w muzeum. Czasy się zmieniły i Pak 88 ściągnął by do muzeum trochę klientów (przynajmniej mnie).Jest na tym forum jakiś poznański radny który by pomógł ?Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 musisz napisć-szukam radnego który chce zarobić-natychmiast się jakiś palant znajdzie :)
jacenty2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Wiciu to pewnie normalny facet dlaczego ma zostać fiutkiem radnym ?
wiciu_r Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Niestety radnym nie zostanę, niektóre zwoje mózgowe jeszcze mam zakręcone i błąkają mi się czasem logiczne myśli co wyklucza kandydaturę. Jak na tym zarobić ? Trzeba by mieć firmę i dostać od miasta zlecenie (wygrać przetarg). Jakby mieli płacone na godzinę to pewnie zaczęli by kopać z drugiej strony cytadeli.Ale tak bez jaj. Nie można by tego potraktować jako niewypał i uzyskać zezwolenie na usunięcie"?
jacenty2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Bez przesady.Nawet dla Tygrysa normalny facet nie zrobi z siebie szmaty !
jaca2003 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 wiciu wybacz ale nie rozumiem. chcesz mieć firmę i wygrać przetarg od miasta nie bedąc radnym?Albo ja się nie znam albo to coś co siedzi(podobno bo sam tego nie widziałem)pomiędzy moimi uszami zrobiło się idealnie gładkiepozdrawiam
wiciu_r Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Nie zrozumieliśmy się, radny z firmą jest potrzebny bo tylko taki może załatwić zezwolenie, mnie cała otoczka związana z wydobyciem nie interesuje, wystarczy że kiedyś będę mógł to pstryknąć aparatem. Jakbym chciał się koło tego kręcić to przecież bym nie dawał namiaru, a tak jak ktoś chce to niech sobie pokopie, z tego co znam cytadelę to jest tylko kilka możliwych miejsc.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 a już się bałem że cię pogieło.Pozdrawiam
mial Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 cholerni zieloninajpierw nitoperze teraz trawa
wiciu_r Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Już dostałem info że zabrania Zieleń Miejska, w zamian mógłbym z kumplami w czynie społecznym zasadzić im parę drzewek, napiszę maila, zobaczymy czy zniżą się do odpowiedzi.
wiciu_r Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Gazety się zainteresowały, w przyszłym tygodniu spotkanko i chyba coś się zacznie działać w tym kierunku. A może znajdzie się sponsor na wydobycie myśliwca, byłoby nieźle.Pozdrawiam
wiciu_r Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Gazety się zainteresowały, w przyszłym tygodniu spotkanko i chyba coś się zacznie działać w tym kierunku. A może znajdzie się sponsor na wydobycie myśliwca, byłoby nieźle.Pozdrawiam
wiciu_r Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 Dłuuugo to trwa ale właśnie dostałem potwierdzenie że Gazeta dokopała się do informacji iż podczas usuwania w latach 70 wraku ciężarówki z fosy cytadeli zlokalizowano tę armatę. Zdobyczne działo ruskie zepchnęli do leja i zasypali. Zobaczymy jak dalej rozwinie się sytuacja.Pozdrawiam
wiciu_r Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 Niestety nie, kiedyś miałem PI ale teraz moim BH wiele w tej materii nie zdziałem, po cytadeli czasem tylko w tunelach mieszam a zresztą co ja bym z tym zrobił w środku miasta ?
stedke Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 no w sumie to masz racje:)a to niebieskie na fotce to reka??:Daha zeby nie zakladac nowego watku,kopales moze lub kopal ktos na Rogalinie?wkoncu w palacu byla szkola HJ.pozdrawiam
wiciu_r Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 Faktycznie, to niebieskie na fotce to ręka kumpla.Na Rogalinie jeszcze z braku czasu nie byłem, ale za to kolega z Osiedla Warszawskiego wyrwał z gleby trochę odznaczeń w okolicy szkoły czyli lazaretu oficerów, chyba ruskie palili tam mundury niemieckie.
mietek Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Zakrwawione i poniszczone mundury po rannych (plus odpadki medyczne) były zakopywane koło szpitali, więc stąd mogły być te odznaki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.