vaz Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 jeśli nie jest to tajemnicą , zapytam czy Pan Kęszycki miał również pozwolenie na wywóz tego pojazdu za granicę ; czy to się odbyło w sposób całkowicie legalny ? Jeśli tak rzeczywiście było , odwołuję słowo w nawiasie z pytajnikiem , którego użyłem we wcześniejszym poście .Prawda też jest taka , że pojazd ten będąc teraz u prywatnego kolekcjonera w USA nigdy już do Polski nie trafi . A tu , w Polsce , w tej rzece zakończyła się jego naturalna historia i dobrze by było , żeby takie pamiątki pozostawały w dobrych rękach na miejscu . Wiem , że jest to tylko pobożne życzenie , może większości z nas a rzeczywistość jest całkiem inna i rządzi się własnymi prawami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 6 Październik 2004 Autor Share Napisano 6 Październik 2004 Hej czemu nie możemy poszukać ale kiedy? Najlepiej to w weekend. Ja sprzęt mam:). A i jeszcze jedno znasz lasy w mielcu ?? bo ja niebardzo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 w któryś z weekendów można pochodzić w terenie . Lasów w najbliższej okolicy Mielca nie polecam bo poza rozrywkami nic się tam nie znajdzie . Może południowe lub południowo -wschodnie okolice Kielc? Tak daleko w sumie nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 6 Październik 2004 Autor Share Napisano 6 Październik 2004 To szkoda a co do wspolnego szukania to raczej juz by się przydało puki jest w miare fajna pogoda:)A ty z kad jesteś?? bo z ND do kielc jest jakieś 100km.więc troche daleko:\ odpisz na mejla roziko@02.pl to pogadamy konkretniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Chcialbym troche odświeżyc wątek i dlatego proszę o informacje na temat bitwy pancernej pod Stopnicą w 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 13 Sierpień 2014 Share Napisano 13 Sierpień 2014 Myślę ,że warto odgrzać kotleta, trochę lat już minęło. Może któryś z kolegów gdzieś natknął się na jakieś wzmianki, mapy odnośnie Stopnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.