Gość Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Mam pytanie. Czy ktoś wie może kiedy ukaże sie ksiazka Kawaleria 1939? Kto jest wydawcą tej ksiażki?
JoncaA Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 z nowosci - to chyba chodzi ci o Oddzialy kawalerii II RP" leszka Kukawskiego...
Gość Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Nie. Chodzi mi o książkę reklamowaną min. w kwartalniku Militaria. Na okładce jest kawalerzysta . Miała sie ukazać ok. 14 września.
Berlin Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Jesli chodzi o ksiązkę z bibloteki NPK samodzielne oddziały kawalerii w walkach nad Bzurą" (tytuł pisany z pamięci) to ma sie ukazać na dniach. Widziałem egzemplarz przedpremierowy i naprawdę polecam- zdjecia, grafiki, opisy oporządzenia, broni, munduru, historia walk itp itp. Cena coś koło 60 zł
jazlowiak Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Juz melduję - książka właśnie schodzi z maszyn, opracowana zostałą jako tom 1 Biblioteki NPK, wydrukowana jest na papierze kredowym, w formacie a-4, 370 stron 24 kolorowe tablice (niemieckie mundury, niemeicka broń pancerna, polskie uzbrojenie, polskie rzędy wz. 36, schemat troczenia siodła wz. 36, schemat zakładania uprzęży wz. 36, uzbrojenie polskie, umundurowanie kawalerii, oporządzenie oficera i szeregowca, umundurowanie piechoty), rysunki czarno białe - uzbrojenie WP, pojazdy, artyleria, mapy. Autorzy rysunków: Jarosław Wróbel, Arkadiusz Wróbel i Maciej Jeske. Ponad 100 zdjęć.Rozdziały:J. Tym - Kawaleria w przededniu wojnyJ. Tym - Kawaleria samodzielna w bitwie nad BzurąA. Wesołowski - Działania niemieckie w Puszczy Kaminoskiej przeciwko G.O. gen. Abrahama (po raz pierwszy opublikowane 62 strony na temat szczegółowych działań pododdziałów niemieckich, opracowane na podstawie materiałów niemeickich)L. Kukawski - Konie, rzędy, pojazdy konne A. Konstankiewicz - Uzbrojenie i pojazdyP. Rozdżestwieński - Umundurowanie i wyposażenie+ Ordre de'Batallie Wiecej info od poniedziałku 3 października na www.esochaczew.pl/npkSorry Bocian
Pitt34 Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 jazlowiak a gdzie można bedzie tę książkę kupić? Na okładce jest że to edycja limitowana.Piotr
jazlowiak Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Może Bocian mnie nie zamorduje. Info jest na stronie npk:npk.esochaczew.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.