Skocz do zawartości
  • 0

Nasze niedzielne fanty?!?!?

k-szela

Pytanie

Napisano

Witam w sumie te co widać na fotkach to tylko moje. Resztę kumple z ekipy brzeskiej umieszczą jutro!!! Fajne odznaczki Hjtka i chyba sportowa??? trochę guzików groszków w tym jeden miedziany i jeden z koroną wcześniejszy. Coś gwiaździstego??? w środku z cynku lub innego podobnego stopu??? ramiona stalowe??? i parę łusek w tym jeden nabój wystrzelony???? co ciekawe ma wokół małe 3mm dziurki spłonka zbita??? Co to jest??? Obok tego naboiku wyszła HJtka. Resztę fantów z okolic Mikolina zobaczyćie jutro. Pozdrawiam!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam w sumie te co widać na fotkach to tylko moje. Resztę kumple z ekipy brzeskiej umieszczą jutro!!! Fajne odznaczki Hjtka i chyba sportowa??? trochę guzików groszków w tym jeden miedziany i jeden z koroną wcześniejszy. Coś gwiaździstego??? w środku z cynku lub innego podobnego stopu??? ramiona stalowe??? i parę łusek w tym jeden nabój wystrzelony???? co ciekawe ma wokół małe 3mm dziurki spłonka zbita??? Co to jest??? Obok tego naboiku wyszła HJtka. Resztę fantów z okolic Mikolina zobaczyćie jutro. Pozdrawiam!!!

Napisano
Dzięki!!! Ciekawi mnie ten abój" Wszystko jest ok tylko te dziurki i pocisk na swoim miejscu a spłonka zbita??? i to coś z sześcioma ramieniami???
Napisano

i taki sobie sygnecik srebro z monorgamem na tarczy herbowej może ktoś z szanownego grona podpowie co to za sygnet noszony był na małym palcu

Napisano
http://www.aganow.webpark.pl/# ta stronka też jest fajna. Myślę że był to udany niedzielny wyjazd. Wszyscy mieli szczęście nawet Marcin:D, bo jest wśród nas:D:D:D
Napisano
A ja dzisiaj tylko odlameczki i kaska z 1929 roku DO D ...
Napisano
Wyjazd był bardzo rozrywkowy jak dla mnie fajny granacik kupa amunicji i jak na złość pocisk kal.88 pewny co do niego nie jestem bo nie warto było się poświęcać. Cieszę się chłopaki że jestem wśród was bo nieźle w niego przypiepszyłem. Na granacie też widać niezłe wgniecenie po saperce. Pozdrawiam.
Napisano

Witam oto fanty z wyprawy do lasku. Fotka może mało czytelna za co przepraszam.
1) połowa zlotego sygnetu
2) cztery monetki
3) guziczki (groszki)
4) pare łuseczek od mausera
5) kilka od maxima
6) pochlaniacz od maski
7)jakaś nakrętka z orzełkiem
8)kawałki taśmy chyba od maxima
itd. reszta widoczna

Napisano
Witam!!! Mam jeszcze pytanie do wszystkich na mojej niedzielnej odznace sportowej nie pisze SA FUHRUNG tylko w tym miejscu jest (EIGENTUM D. CHEFS D.) AUSBILDUNGSWESENS i numer nadania serii??? 195303
Napisano
Mam taką tyle że sfastyka i znak runiczny są złote, wiedziałem co to za odznaka :) chciałem tylko zaznaczyc że jest na tej stronce kilka błedów. pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie