Skocz do zawartości

C.Scope 4ZX

metalt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wicja, chyba myślisz o CSCOPE R1.

CS 4ZX to stosunkowo prosty sprzęt. Chyba pierwszy wykrywacz CSCOP-A z trybem statycznym i dynamicznym.

proscan
Napisano
Nie miałem go w ręku,ale gdzieś czytałem,że C-scope przestał go produkować ze względu na dość trudną obsługe i pewną kapryśność.Możliwe,że nie mam racji,są to tylko informację z drugiej ręki.
Pozdrawiam
wicja1
Napisano
witam
tak ja mam go od 10lat tzn miałem bo niedawno padł, ale zawsze chciałem go porownac z 2 takim samym sprzętem bo miałem wrażenie że z nim od początku coś nie było tak jak trzeba. Może i prawda że sprzęt kapryśny, ale to by wyszło jakby sie porównało doświadczenia, no ale widze ciężko z tym bedzie bo nikt takiego sprzęcika nie posiada. Czyzby tylko ja sie kiedyś na niego skusiłem, pięknymi folderami???
Napisano
Wcale się nie dziwię,że się skusiłeś.To piękny wykrywacz.A pytałem o niego bo byłem ciekaw jak sprawuje się w terenie.Prawda jest taka,że kupuje się oczami,nawet wykrywacze :)
Pozdrawiam
wicja1
Napisano
Mam wrażenie, że C. Scopy są mało popularny w Polsce choć jest tu i dystrybutor i stały serwis i można do niegio kupić dodatki". Jak porównuje efekty mojego sprzętu (a mam R1) i podobnych to jest to naprawdę kawał dobrej elektroniki.
Napisano
To bardzo dobry sprzęt,ale popatrz na ceny.R1-ke można w Anglii kupić za 500GBP(activetoys.co.uk)w Polsce chyba ze 6 tysięcy.Chora różnica.Za dawnych czasów,gdy były holenderskie guldeny,opłacało sie kupować C-Scopa w Holandii.Euro i jego kurs zabiło tą opłacalność.Została tylko Anglia.
Napisano
Witam
W terenie pisuje sie nieźle dobry na monetki i militaria, choć miałem wrażenie że czasami coś mu brakowało porównując osiągi z instrukcją.
hehehe już sie nie spisuje dobrze w terenie, choć na 10 lat chodzenia (z przerwami) to miał prawo kiedyś sie zepsuć.
Osiągi - myśle że to kwestia wprawy i odpowiedniego ustawienia, tak jak w każdym sprzęcie i zależy co sie szuka
Nie miałem okazji porównać z innym sprzętem tak jak np. R1 czy minelabem choć te sprzęty są o wiele nowszej produkcji. Coć przyznac musze że zastanawiałem sie nad zmianą na minelab explorer XS ale ta cena
Napisano
A na czym polega problem z Twoim wykrywaczem?

Napisz na priv, jeśli nie jest to problem, który nie zaintersuje ogółu (potencjalnych) uzytkowników CSCOPE-a.

proscan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie