woojec Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Napisano 17 Wrzesień 2004 Te dwie wpinki wyjąłem z jednego dołka.Kojarzę je ze sportem, ponieważ obok trafiłem sportowy medal i odznakę sędziego z olimpiady w Monachium w 1936 roku.Czy mam rację?Pzdr. woojec.
Monti Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Chodzi mi o to,ze ten drugi to znaczek z klubu sportowego z Schlesien(przed wojną klub niemiecki),obecnie Chojnów w Polsce(miedzy Legnicą a Bolesławcem).To tyle co wiem.
woojec Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 A pierwszy znaczek?? Co to za ustrojstwo?? Nie może to być fant z ; odpustu ; ponieważ na rewersie posiada markę ochronną i nazwę producenta.woojec
woojec Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Ponawiam prośbę o identyfikację!Chodzi mi o znaczek po lewej stronie . Wykonany jest z żółtego metalu i był srebrzony . Na oko, wygląda to na splątane litery - D S B .Pozdrawiam- woojec -
Boruta Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Deutscher Sport Bund?? - Niemiecki związek sportowy??Pozdrawiam
woojec Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Napisano 17 Wrzesień 2004 Te dwie wpinki wyjąłem z jednego dołka.Kojarzę je ze sportem, ponieważ obok trafiłem sportowy medal i odznakę sędziego z olimpiady w Monachium w 1936 roku.Czy mam rację?Pzdr. woojec.
Monti Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 http://www.hqfl.dk/layout/show_single_logo.php?rowid=3368&type=ClubTo z Chojnowa :)
Pytanie
woojec
Te dwie wpinki wyjąłem z jednego dołka.Kojarzę je ze sportem, ponieważ obok trafiłem sportowy medal i odznakę sędziego z olimpiady w Monachium w 1936 roku.
Czy mam rację?
Pzdr. woojec.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.