zbyniek Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 Po przetarciu oliwką wygląda o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 Moczenie w wodzie utlenionej kilka-kilkanaście dni, i dość dobre efekty. Patyna zostaje nienaruszona. Potem miękka szczotka i oliwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidzir Napisano 27 Styczeń 2012 Share Napisano 27 Styczeń 2012 swięty82 dokładnie tak jak mówisz najlepszy sposob również go stosuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidzir Napisano 27 Styczeń 2012 Share Napisano 27 Styczeń 2012 guziczki wychodza git majonez jak to mowi pani barbara hehe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 27 Styczeń 2012 Share Napisano 27 Styczeń 2012 Się rozumie, również stosuję wodę utlenioną, chodziło o pokazanie jednego ze sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 aluminium w kwasie cytrynowym dobrze wychodzi jak chcecie to sobie popróbujcie na bilonie prl klamra alu niemiecka też mi świetnie wyszła a była w bryłce betonu beton rospuścił a klamra cała tylko trzeba sprawdzać umiar panowie oczywiście potem trzeba przemyc zeby usunąć kwas woda i szare mydło itp natomiast do miedzi i mieszanek z tym zw nie radze bo sie wytraci miedz nieładnie bedzie w monetach guzikach itp i kolor nieładny taki brrrrra konserwowac to najlepiej paraloid np 1-10 z acetonem rozpuścic mozna kupic na allegro tym konserwuje sie profesjonalnie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 a tego guzika alu to metodą szpilkowania jak ja nazwałem czyli szpilwczka bardzo cieka lub igła i powoli usuwamy mocząc w oliwce panowie jak kto ma wprawe to super efekty moze cos wstawie szczeulnie monety polecam pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.