pająk Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Napisano 16 Wrzesień 2004 V1 to raczej żart, ale nie potrafię wykombinować przeznaczenia tego co na fotce. Zdjęcie zrobione z wody, nie miałem możliwości zatrzymać się i przyjrzeć z bliska, ew. popytać właściciela co to jest. Może ktoś ma jakieś przypuszczenia?
janushew Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Chyba dodatkowy zbiornik na paliwo .pozdr
Gość Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Wygląda jak zbiornik paliwa do samolotów. Po opróżnieniu były zrzucane w czasie lotu. Kiedyś mój dziadek znalazł taki w latach 50 - 60 chyba, z jakiegos chyba szpiegowskiego samolotu - bo potem LWP przeszukiwało okolice, ale dziadek nie wydał :) (aluminium przydało się w gospodarstwie :)
Arado Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Na 99% pochodzi z Lima-5 ( MIG-15) dodatkowy zbiornik paliwa !
meserek Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Arado ,zgadza się, to musi być zbiornik od któregoś Lim-a (czyli Mig-15, 17), z tym, że na zdjęciu widać brak powierchni ustateczniających, które znajdowały się z tyłu takiego zbiornika. Pewnie obecny właściciel je zdemontował.BTW, sam miałem okazje oglądać z bliska kilka takich zbiorników, używanych do przechowywania wody.
Pytanie
pająk
V1 to raczej żart, ale nie potrafię wykombinować przeznaczenia tego co na fotce. Zdjęcie zrobione z wody, nie miałem możliwości zatrzymać się i przyjrzeć z bliska, ew. popytać właściciela co to jest. Może ktoś ma jakieś przypuszczenia?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.