jacenty2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Napisano 15 Wrzesień 2004 kolega znalazł w trakcie porządków,takich ładnie popakowanych tuzinów...,że tak powiem delikatnie.... trochę.Od jakiegoś czasu przypalał nimi papieroski, a wczoraj ze wzgędu na moje zainteresowanie jego odkryciem przyniósł mi jedną paczkę.Ze względu na to,że ja używam zapalniczki ma mały problem.Mój problem polega na rozszyfrowaniu producenta.
Romel79 Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 A czy te zapałki nie maja przypadkiem ok centymetr długości zalanej siarką?
jacenty2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 nie mam pojęcia ponieważ ten tuzin zapałek jest fabrycznie zapakowany i na razie nie mam zamiaru go otwierać
Romel79 Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Jakieś 15-20 lat temu znalazłem paczke takich zapałek - cholernie dobrze się paliły, nawet na wietrze. Troche szkoda że je wydraskałem bo były ciekawe a ilość siarki na nich wygladała imponująco. Dosyć dobrze pamiętam tą etykiete ale 100% pewnosci że to takie same nie mam. To były prawdziwe" zapałki - nieto co teraz że co druga odrazu gaśnie, albo wogule się nie zapala pozdrRomel
Gość Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Bo kiedyś to zapałki można było podzielić na cztery...
bjar_1 Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Z tego co wiem zapałki takie produkowano w Czechowicach-Dziedzicach.pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.