Skocz do zawartości
  • 0

Schlacht bei Mollwitz

k-szela

Pytanie

Napisano

Witam!!! Dziś wybrałem się do pobliskich Małujowic na wykopki oto co trafiłem kulkę od muszkietu ( druga jest z innego dnia )i to coś??? Tylko co to jest??? Wykonane z miedzi??? Srednica ok. 3,5-4cm nie mierzyłem. środek profil wygląda jak duży guzik???

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!! Dziś wybrałem się do pobliskich Małujowic na wykopki oto co trafiłem kulkę od muszkietu ( druga jest z innego dnia )i to coś??? Tylko co to jest??? Wykonane z miedzi??? Srednica ok. 3,5-4cm nie mierzyłem. środek profil wygląda jak duży guzik???

Napisano
Znalazłeś po prostu iżuterię końską".
Jak już pisałem na Głównym" byłem w Małujowicach parokrotnie, włącznie z ostatnią przymusową kąpielą w potoku pępickim. Planuję się jeszcze tej jesieni raz tam wybrać. Jeśli jesteś z okolicy, możnaby się umówić i wspólnie czesać teren (przynajmniej się nie zdublujemy).
Pozdrowienia
YP
Napisano
cze jesli na blaszce sa mocowania to jest to czesc jakiegos instrumentu tak jak blaszki od organek:}jakiejs piszczalki ,kopie takie czasem pzdr
Napisano
Czesc, ja tez szukałem w Małujowicach ale bez efektów. Wczesniej zdobylem dosc szczegolowy opis bitwy - który jesli ktos jest zainteresowany udostępnie, pozdrawiam T.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie