Skocz do zawartości

Koszalin vol. II

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 442
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,
ja jestem za, lecz aktywność moja będzie możliwa do mniej więcej 13.00. Popołudnie dla rodziny, a wieczorem idę pożegnać się z Lipą - wraca już na stałe do Katowic. Skończyła się tutaj jego misja.

Tymczasem tyle wieści - czekam na akces do akcji ognisko".
Bywajciie - M.

Chwała,

czyżby tylko Luger i Omen wyrażali chęć spotkania w niedzielę?

W Poznaniu przybyło pojazdów ciężkich na cytadeli. Oczywiście od mojej ostatniej tam bytności. Stoją tam już pewnie długo. Miestety miałem za mało czasu, żeby połazić po fortyfikacjach. Może następnym razem się uda.

Czekam na sygnały i Mikołaja z dobrymi wieściami o niedzielnym spotkaniu.

Tymczasem - M.

witam
czy wiecie moze jakies sa ciekawe miejsca do zwiedzenia w okolicach koszalina, w szczegolnosci kierunek koszalin -polanow. jestem z koszalinskiej grupy rekonstrukcyjnej( w ktorej w sklad wchodzi pawel z raduszi ktorego pewnie znacie), chcialem sobie pojezdzic po okolicach. interesuje mnie praktycznie wszysko - palace, bunkry, miejsca potyczek itp.
a co ciekawe , wasz kolega zrobil sobie zdjecie na bzurze, a tak sie sklada ze to moj motocykl:)

Chwała,

Megakura:
prościej byłoby gdybyś określił co już widziałeś i gdzie byłeś. Nas też w zasadzie interesuje wszystko. Teren jest ciężki do eksploracji. Niedawno spotkałem człeka, który jeżdzi pod Kołobrzeg na napoleońskie fanciki. Ostatnio on z kumplem wydłubał z ziemi kule armatnie i coś tam jeszcze.

Jeździdełko masz fajne. Niestety nie znam się na tym sprzęcie, ale wizualnie wygląda dobrze.

Czekam na wieści - M.

otoz wstyd sie przyznac ale niewiele tego bylo... tama zydowo, okopy tez w okolicach zydowa, klomino, grob nieznanego zolnierza kolo nieklonic... i to chyba tyle.

maszynka zaiste diabelska:) made in pawel staciwa werke

na forum macie zdjecia starych palacykow, zdradzicie te miejsca??
aha gwoli wysjanienia choc kopanie skarbow to fajna sprawa, nie musicie sie obawiac jakiejkolwiek konkurencji z mojej strony. po prostu nie mam sprzetu a poza tym zupelnie sie na tym nie znam. aczkolwiek z checia posucham jezeli ktos bedzie chcial mnie wprowadzic.

Chwała,
Megakura:
Rezydencje Wiejskie -
Kikowo gm. Tychowo (zespół dworsko-parkowy pocz. XXw)

Nacław gm. Polanów (Zesp. Pał.-park. w rejestrze zabytków pocz. XX w)

Myślino g. Gościno (pałac i park dworski w rej. zab. poł XIX w)

Nowe Ludzicko gm. Połczyn Zdrój (zesp. pał.-park. 2 poł XIXw w rej. zab.)

Ząbrowo gm. Świdwin (pałac i park dworski pałac z 1920 roku w rejestrze zabytków)

Biesiekierz gm. Biesiekierz (zesp. pał.-prko. pałac z 1907 r. w rej. zab.)

Gawroniec gm. Połczyn Zdrój (zesp. pał.-parkowy neobarok poł. XIX w. w rej. zab.)

Rymań gm. Rymań (zesp. pał. - park. pałac z 1750 r. w rej. zab.)

Smęcino gm. Tychowo (zesp. pał. - park. budowany 1854-56 w rej. zab.)

Skibno gm. Sianów (dwór i park dworski z poł. XIX w wpis do rej. zab.)

Parnowo gm. Biesiekierz (pałac i park nad jez. 2 poł. XIX w)

to tylko kilka z rezydencji wiejskich na naszym terenie. W większości są to budynki po siedzibach PGR, niektóre odnowione inne w ruinie. Jest co oglądać.
Miłego zwiedzania - M.

Omen - więcej optymizmu, jeszcze ... ranek nie tak blisko słowik to a nie skowronek śpiewa ... hi hi.

Bywajcie. M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie