Kiedyś, dosyć dawno już temu, na jakimś niemieckim forum znalazłem zdjęcie dziwnego mausera, cechowanego jako 98/40. Wyglądał jak połączenie 98 (komora, magazynek) z Mauserem-Mannlicherem wz.1888. Dziwny tam był uchwyt do mocowania kolby, tak jakby wkręcało się ją tam. MOże to jakaś produkcja dla spadochroniarzy? Co to jest, kto to robił i dla kogo? Nie mogę już trafić na to forum, może tam byłaby odpowiedź a sam nic nie mogłem na ten temat znaleźć dlatego wrzucam fotki tutaj.
Pytanie
M_10
Kiedyś, dosyć dawno już temu, na jakimś niemieckim forum znalazłem zdjęcie dziwnego mausera, cechowanego jako 98/40.
Wyglądał jak połączenie 98 (komora, magazynek) z Mauserem-Mannlicherem wz.1888. Dziwny tam był uchwyt do mocowania kolby, tak jakby wkręcało się ją tam. MOże to jakaś produkcja dla spadochroniarzy?
Co to jest, kto to robił i dla kogo?
Nie mogę już trafić na to forum, może tam byłaby odpowiedź a sam nic nie mogłem na ten temat znaleźć dlatego wrzucam fotki tutaj.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.