Skocz do zawartości

Pytanie do miłośników lotnictwa - I wojna

1AIR1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Pytanie no i prośba do miłośników lotnictwa I wojny światowej.
Jaką techniką była nanoszona farba -kamuflarz np w łaty na samolot Spad VII C1.Pędzlem czy inną techniką...może ktoś posiada z Was takie informacje.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Z tego co wiem pędzlem. Nanoszono 4 warstwy jedna po drugiej - w ogolnym malowaniu jak i łatach. Jeżeli interesuje cię coś więcej to pytaj. W miarę możliwości odpowiem. :)

Pozdrawiam

Gunship
Napisano
Witam
Dzięki za info.
Masz może schematy malowań samolotów z I wojny które latały pod Polskimi znakami.Jak masz preślij na maila.
Pozdrawiam
Napisano
Mam kilka numerów zeszytów z lat 80-ych gdzie są malowania prawie wszystkich samolotów polskich i nie tylko z lat 1918 - 1939. To samo w książkach : Samoloty bombowe I WŚ" i Samoloty myśliwskie I WŚ".
Napisano
Jest taka książka, autor nazywa się Tomasz Goworek Pierwsze samoloty myśliwskie lotnictwa polskiego" wydawnictwo Sigma-Not Jest tam duzo fotografii i kolorowych tablic. Rewelacja.
Napisano
Ciekawostka. W tym roku zostały zmienione znaki lotnictwa wojskowego istniejące w niezmiennej formie od 1918 r - tzw Szachownice. Jakiś głąb wymyślił , że należy je obrócić o 90 st - lewy górny kwadrat - biały. Mamy doskonały przykład czym się zajmują nasze Leśne Dziadki" w sztabach.
Żeby im rączka (koniecznie prawa) na zawsze do dupy przyrosła.
Napisano
Janushew mam pytanie - czy twoja Księga Ku Czci Poległych Lotników jest z 1933 roku? Moja właśnie jest z 1933, a ciekawi mnie czy było to tylko jednorazowe opracowanie. Pozdrawiam.
Napisano

Tak,to jest to wydanie z 1933,a tak wygląda przekaz pocztowy na kupno.Kilka lat temu ukazało się uzupełnienie Ku czci poległych lotników 1933-1939? " pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie