Badając rodzinne dzieje dokonałem zaskakującego dla mnie odkrycia. Okazało się,że mój dziadek służył w KOP-ie o czym niestety milczą wszystkie przekazy rodzinne. W tej chwili jedynym żródłem informacji jest to słabej jakośći zdjęcie i książeczka wojskowa ( niestety współczesna- wydana w latach 60-tych ).Z wpisów w książeczce wynika,że dziadek był w KOP-ie od 1929 do 1931 r. w stopniu szer.
Moja prośba dotyczy identyfikacji kabury. Po pierwsze: do jakiego typu pistoletu pasuje wam ten krój i czy jest to kabura przepisowa ? Po drugie: skąd broń krótka u szeregowca ? No i sam pas.. Nie wygląda mi na wzór dla zwykłego strzelca.
Question
frost
Badając rodzinne dzieje dokonałem zaskakującego dla mnie
odkrycia. Okazało się,że mój dziadek służył w KOP-ie
o czym niestety milczą wszystkie przekazy rodzinne. W tej chwili jedynym żródłem informacji jest to słabej jakośći zdjęcie i książeczka wojskowa ( niestety współczesna- wydana w latach 60-tych ).Z wpisów w książeczce wynika,że dziadek był w KOP-ie od 1929 do 1931 r. w stopniu szer.
Moja prośba dotyczy identyfikacji kabury. Po pierwsze: do jakiego typu pistoletu pasuje wam ten krój i czy jest to kabura przepisowa ? Po drugie: skąd broń krótka u szeregowca ?
No i sam pas.. Nie wygląda mi na wzór dla zwykłego strzelca.
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.