bed Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Znalazłem w internecie wzmiank, że stare i zniszczone monety mozna znaleźć właściwie na każdy polu, uwielbiam poszukiwanie monet mam jednak mały problem- nie stać mnie na kupno wykrywacza metali a w mojej miejscowości(Wałcz) nie mozna go nigdzie wypożyczyć, a wydaje mi się, że bez niego to nie da rady ich szukać. Co wy o tym sądzicie? Czy znacie jakieś pewne miejsca gdzie mozna poszukać monet? Wszystkie sugestie mile widziane:)
fuks Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Można za pomocą wahadełka - łapie na 100% złote monety!Można też kupić obrączkę z tombaku, zabrać na pole ze sobą cygankę - i niech wróży! Zawsze to taniej jak nowy wykrywacz :-)Ale najlepszy był mój kplega rolnik - obniżył łoże przy kombajnie do ziemniaków, z tyłu zamocował trzy warstwy siatek o różnych oczkach i ... efekty były takie, że sam ciągle myślę o zakupie ciągnika i kombajnu ...
MEKO Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Niema reguły gdzie szukasz tylko chęci do szukania. No i trzeba mieć sprzęt oczywiście, a efekty same przyjdą.
bed Posted August 25, 2004 Author Posted August 25, 2004 szukajcie a zanjdziecie"- ale jak szukać jak się nie mam wykrywacza?
bed Posted August 25, 2004 Author Posted August 25, 2004 Trzeba sobie kupić. A masz może skąd załatwic jakis wykrywacz do 200zł bo na inny mnie nie stać????
fuks Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Przejtzyj sobie Allegro - zawsze jaką samoróbkę tam trafisz w tych pieniadzach, a na poczatek, do znalezienia pierwszego dzbanka złota :-) - musi Ci wystraczyć...Np.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30211167
iglanadon Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 dozbieraj sobie tak z drugie tyle, nawet jak byś miał nastawić się na przyszłoroczny sezon, z kiepskim sprzętem, czy bez niego nic nie znajdziesz i więcej wydasz kasy na wyjazdy, pozdrawiam i życzę powodznia
fuks Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Nie, tal czystych miedziaków to jeszcze nie trafiłem i raczej nie trafię! :-) Zdjecie jest czysto poglądowe" - ściągnięte żywcem z allegro :-)))) ale skoro i tak o monetkach mowa - to zawsze tak przyjemniej dla oka popatrzeć nawet na nieswoje ...
elpas Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 BED -> miałem zawsze podobny problem... uratowała mnie pożyczka owego czasu... Jeżeli nie masz jak spłacić kogoś to podpowiem --> daj się nad morze w sezonie a uzbierasz na dług (ale najpierw pożycz od kogoś). Ja mam łatwiej.. mieszkam 400 m od plaży ale znam takich co to namiot biorą tylko na plecy i wio nad morze do dużych miejscowości albo bardzo znanych typu Łeba tylko po to, żeby uzbierać na coś... W ciągu jednego dnia możesz trafić nawet ponad 100 zł!!! Ludzie dużo gubią. Czeszesz jedną plażę rano od 4 a drugą wieczorem przed zachodem słońca. POLECAM! Pomyśł o tym, poszukaj kogoś kto ma na pożyczkę - wytłumacz w jaki sposób możesz oddać jeśli będą opory, bo wywalić kasę na byle gówno to łatwo... POzdrawiam
iglanadon Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 i nie daj się nabrać na ogłoszenia typu super wykrywacz dla profesjonalistów prod. chińskiej, zwrócił mi sie po trzech wypadach w teren, naprawdę lepiej poczekać, dozbierać, odmówić sobie tego czy owego niż wywalić kasę dosłownie w błoto na jakichś szmelc który tylko zniecheci do dalszych poszukiwań
elpas Posted August 29, 2004 Posted August 29, 2004 Dla jasności te sprzętu chińskie mają z oznaczenia zaczynające się na MD - ****, np. MD 3006, MD 3010 i inne... Tym nic nie znajdziesz, chyba, że sam coś pod nie podłożysz... Czytaj forum, przeglądaj opinie użytkowników, czasu masz sporo zanim uda Ci się uzbierać. pozdrawiam
kloki Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 Ja w Łebie w tym roku słabo wyciągnąłem, szukałem przy wejściu do zatoczki. Pierwszy mój sygnał.. kopie i wyszło 5 zł. :) Finalnie znalazłem 25 zł. zawsze coś, ale szkoda, że pogoda w tym roku była felerna i mało osób na plażę chodziło... Można też znaleźć sporo biżuterii i potem opędzlować w lombardzie. Pzdr.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.