Skocz do zawartości

Poszukiwanie monet

bed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znalazłem w internecie wzmiank, że stare i zniszczone monety mozna znaleźć właściwie na każdy polu, uwielbiam poszukiwanie monet mam jednak mały problem- nie stać mnie na kupno wykrywacza metali a w mojej miejscowości(Wałcz) nie mozna go nigdzie wypożyczyć, a wydaje mi się, że bez niego to nie da rady ich szukać. Co wy o tym sądzicie? Czy znacie jakieś pewne miejsca gdzie mozna poszukać monet? Wszystkie sugestie mile widziane:)
Napisano

Można za pomocą wahadełka - łapie na 100% złote monety!
Można też kupić obrączkę z tombaku, zabrać na pole ze sobą cygankę - i niech wróży! Zawsze to taniej jak nowy wykrywacz :-)

Ale najlepszy był mój kplega rolnik - obniżył łoże przy kombajnie do ziemniaków, z tyłu zamocował trzy warstwy siatek o różnych oczkach i ... efekty były takie, że sam ciągle myślę o zakupie ciągnika i kombajnu ...

Napisano
Trzeba sobie kupić. A masz może skąd załatwic jakis wykrywacz do 200zł bo na inny mnie nie stać????
Napisano
Przejtzyj sobie Allegro - zawsze jaką samoróbkę tam trafisz w tych pieniadzach, a na poczatek, do znalezienia pierwszego dzbanka złota :-) - musi Ci wystraczyć...
Np.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30211167
Napisano
dozbieraj sobie tak z drugie tyle, nawet jak byś miał nastawić się na przyszłoroczny sezon, z kiepskim sprzętem, czy bez niego nic nie znajdziesz i więcej wydasz kasy na wyjazdy, pozdrawiam i życzę powodznia
Napisano

Nie, tal czystych miedziaków to jeszcze nie trafiłem i raczej nie trafię! :-) Zdjecie jest czysto poglądowe" - ściągnięte żywcem z allegro :-)))) ale skoro i tak o monetkach mowa - to zawsze tak przyjemniej dla oka popatrzeć nawet na nieswoje ...

Napisano
BED -> miałem zawsze podobny problem... uratowała mnie pożyczka owego czasu... Jeżeli nie masz jak spłacić kogoś to podpowiem --> daj się nad morze w sezonie a uzbierasz na dług (ale najpierw pożycz od kogoś). Ja mam łatwiej.. mieszkam 400 m od plaży ale znam takich co to namiot biorą tylko na plecy i wio nad morze do dużych miejscowości albo bardzo znanych typu Łeba tylko po to, żeby uzbierać na coś... W ciągu jednego dnia możesz trafić nawet ponad 100 zł!!! Ludzie dużo gubią. Czeszesz jedną plażę rano od 4 a drugą wieczorem przed zachodem słońca. POLECAM! Pomyśł o tym, poszukaj kogoś kto ma na pożyczkę - wytłumacz w jaki sposób możesz oddać jeśli będą opory, bo wywalić kasę na byle gówno to łatwo... POzdrawiam
Napisano
i nie daj się nabrać na ogłoszenia typu super wykrywacz dla profesjonalistów prod. chińskiej, zwrócił mi sie po trzech wypadach w teren, naprawdę lepiej poczekać, dozbierać, odmówić sobie tego czy owego niż wywalić kasę dosłownie w błoto na jakichś szmelc który tylko zniecheci do dalszych poszukiwań
Napisano
Dla jasności te sprzętu chińskie mają z oznaczenia zaczynające się na MD - ****, np. MD 3006, MD 3010 i inne... Tym nic nie znajdziesz, chyba, że sam coś pod nie podłożysz... Czytaj forum, przeglądaj opinie użytkowników, czasu masz sporo zanim uda Ci się uzbierać. pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
Ja w Łebie w tym roku słabo wyciągnąłem, szukałem przy wejściu do zatoczki. Pierwszy mój sygnał.. kopie i wyszło 5 zł. :) Finalnie znalazłem 25 zł. zawsze coś, ale szkoda, że pogoda w tym roku była felerna i mało osób na plażę chodziło... Można też znaleźć sporo biżuterii i potem opędzlować w lombardzie. Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie