Mam go już jakiś czas ale mimo to nie moge go rozwikłać: H-feuerw.-sch II 95 nie mam pewnosci co do interpretacji: literka H (Heer, Heeres, Haupt a moze Hoherer ??? ) feuerw. - to raczej na pewno feurwehr- straż pożarna (choć moze sie myle ??) sch - schule (szkoła) wychodzi szkoła straży pozarnej wojsk lądowych (??)" a moze wyzsza (główna (??)) szkoła straży pożarnej (??)" próbowałem już różne kombinacje i w necie nic cikawego nie wychodziło :(, moze koledzy coś ciekawego wymyśla i podzielą się swoimi przemyśleniami :-) ....... Pozdrawiam Mateusz
Pytanie
kudlaty
H-feuerw.-sch II
95
nie mam pewnosci co do interpretacji: literka H (Heer, Heeres, Haupt a moze Hoherer ??? ) feuerw. - to raczej na pewno feurwehr- straż pożarna (choć moze sie myle ??) sch - schule (szkoła) wychodzi szkoła straży pozarnej wojsk lądowych (??)" a moze wyzsza (główna (??)) szkoła straży pożarnej (??)" próbowałem już różne kombinacje i w necie nic cikawego nie wychodziło :(, moze koledzy coś ciekawego wymyśla i podzielą się swoimi przemyśleniami :-) .......
Pozdrawiam Mateusz
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.