maxikasek Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Już sierpien a w empiku dalej czerwcowy nr. Ktoś wie kiedy wyjdzie kolejny- przerwa urlopowa?
Monsun Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Witam,ja też już widziałem nową okładkę była na stronie www.poszukiwania.pl. W poniedziałek 16.08. w toruńskiej gazecie wyborczej ukazał się bardzo ciekawy artykuł na temat wspólnego przedsięwzięcia Oblicz Historii" oraz TVP. Kręcono film o toruńskich fortach, nurkowano w fosie jednego z Fortów i ... wyszły fanty!!!!!!! Wiadać, że współpraca z różnymi mediami może wiele wskórać. Nie wiem też czy jest to prawda, ale w Nowościach pisali, że ponoć cała płyta z filmikiem ma się ukazać z numerem drugim na początku września!!!!!!!!!!!! Natomiast zagadką jest co też ukaże się w nowym numerze. Na stronie poszukiwań pod okładką nie było żadnych informacji, tylko odnośnik do wycinków prasowych m.in. Nowości (toruńskiej gazety codziennej). Jak będzie wiadomo więcej, to się odezwę. A jak wygląda sprwa nowego komiksu? Kiedy się ukaże w księgarniach? Aż się serce raduje na samą myśl, ile się ostatnio zmieniło w naszym środowisku!PozdrMacin
thor65 Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Witam.Mi się ciągle marzy pismo w stylu wspaniałej ''Archeologi Wojskowej''.Może Oblicza Historii pójdą w tym kierunku.Pozdrowienia Thor.
Monsun Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Dobrze zauważyłeś Thor, mi się też wydaje, że nowa gazetka idzie w tym kierunku. Także zero zagrożenia dla miesięcznika Odkrywca, zato onus" dla naszego środowiska.PozdrMarcin
Kopi Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Witam.Dla mnie tendencyjne. W sumie nie wnosi nic nowego. Wałkowanie spraw oczywistych i brak ukierunkowania pisma. No i te wątpliwe polemiki historyczne - czasami aż niesmaczne.Może im dalej tym lepiej (będzie).Archeologia Wojskowa - to były czasyPozdrawiamKopi
Monsun Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Kopi - najciężej zacząć, a później to idzie już z górki. Także czekajmy cierpliwie i zobaczmy, jak będzie się rozwijać. A propo kontrowersji ... tak sobie myślę, że one też są dobre, bo pobudzają niesamowicie do wytężonego myślenia i powodują lawinę dyskusji. To nie jest wcale złe. A jeśli jest jeszcze podparte dowodami, to mamy faktycznie nowe spojrzenie na pewne wydarzenia historyczne.Poczekajmy cierpliwie i nie krytykujmy wciąż, bo widzę, że Naród Polski ostatnio jest zdolny tylko do tego, potrzeba nam więcej pokory ale także i działania.PozdrawiamMarcin
Forteca Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Ale bez przesady... Poziom materiału" o Rosjanach" (a co z resztą, Białorusinami, Ukraińcami etc...) co przegrali wyścig do Berlina (wynikało by że zaja bo ktoś inny) jest bliski dna...
Kopi Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Witam.Monsun, ja nie krytykuję nowego pisma bo na pewno jest bodźcem dla konkurencji, żeby ta się bardziej starała ;) oraz umożliwia nam jako osobom interesującym się tym i owym poznanie nowego. Ale myślę, że aby stworzyć nowe pismo dla nas redakcja musi się baaaardzo mocno przyłożyć bo pisanie artykułów o znanych i oklepanych rzeczach jest bez sensu - np w nowym numerze o pancerfauście i panzerszreku (pisownia spolszczona :)) jako jeden z wiodacych artykółów numeru to pomyłka - ale to moje zdanie (fakt, że nowicjusz będzie zadowolony ale to chyba nie o to chodzi). PozdrawiamKopi
kudi Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Kopi masz racje i nie masz.To ze OH chca wyjsc do szerszego grona osob ktore nie znaja gazet naszej branzy jest OK. Stad tez artykuly ktore dla nas nie sa czyms nowym.mnie bardziej boli fakt ze mimo zapowiedzi we wstepniaku dane podane w OH nie sa sprawdzone przez redakcje. Jest sporo bledow, ktore wskazuja ze mimo zapowiedzi Rada gazety nie czyta materialow lub zgadza sie na to zeby publikowac bardzo ubarwione dane. na str. 85 podpis pod pieczecia... powinno byc asyryjska a nie aryjska. Taka wiedza powinna byc elementarna.ale niech OH sie rozwija. to bedzie dobre dla wszystkich. im wiecej ciekawych rzeczy do czytanai tym lepiej.pozdrrobert_kudelski
Monsun Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Też tek myślę Kudi.Miłego weekendu wszystkim piszczałkowcomPozdrawiamMarcin
Gryf Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Gazetka jak gazetka,nic specjalnego.Tylko duzo bledow.Ciekawe ile jeszcze numerow bedzie z CD.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.