sskaktus Posted August 7, 2004 Author Posted August 7, 2004 Znalazłem taki przedmiot prawdopodobnie jest to zapalnik ale nie wiem od czego i czy bezpiecznyprosze o pomoc
general1006 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 tak to zapalnik ale ja bym tego nie brał do łapek.
general1006 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 nie wiem jakie to ma wymiary ale może to zapalnik od niemieckiego Faustpatrone Fist Cartridge"oto link może to to http://www.inert-ord.net/atrkts/pfaust/index.htmlpozdr.
sskaktus Posted August 7, 2004 Author Posted August 7, 2004 nie wiem dokładnie jakie są wymiary ale ok. 6 cm średnicy nie miałem miarki przy sobie ale jak będzie potrzeba to podam dokładne tylko musze wykopać
general1006 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 lepiej nie wykopuj niech sobie leży tam gdzie jego miejsce lub zgłoś tam gdzie trzeba. Sam nic nie rób bo może się coś stać. A ten biały proszek to już gdzieś o nim słyszałem. Lepiej ni dotykać.pozd.
Rybciak Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Po co Ci ten zapalnik? Bo jego wartość kolekcjonerska jest żadna... 0zł (słownie: zero złotych).Za to może Cię kosztować... życie... i nie tylko Twoje życie, ale też bliskich, jak i postronnych - niczego się nie spodziewających - osób.I nie wyrzucaj go do kosza... inni też chcą żyć!
bjar_1 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Wygląda na niemiecki zapalnik do pocisków artyleryjskich typu A.Z.23umg.pzdrbjar_1
kruger Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 możesz to wziąć tak wygłada po oczyszczeniu i odcięci zelaza poniożej gwintu w kolekcji fajnie się prezentuje i ma dużo oznaczeń
sskaktus Posted August 7, 2004 Author Posted August 7, 2004 zapalnik po zrobionych zdjeciach jest głęboko zakopany nawet nie mialem zamiaru bez dowiedzenia sie czy jest bezpieczny brac go do domu
bjar_1 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Tak Kruger - napewno ten zapalnik na fotce (wykopany) po wyczyszczeniu by wyglądał tak ładnie :)
Question
sskaktus
Znalazłem taki przedmiot prawdopodobnie jest to zapalnik ale nie wiem od czego i czy bezpieczny
prosze o pomoc
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.