sskaktus Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Napisano 7 Sierpień 2004 Znalazłem taki przedmiot prawdopodobnie jest to zapalnik ale nie wiem od czego i czy bezpiecznyprosze o pomoc
sskaktus Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Napisano 7 Sierpień 2004 W środku biału proszek albo cos takiego
general1006 Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 tak to zapalnik ale ja bym tego nie brał do łapek.
general1006 Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 nie wiem jakie to ma wymiary ale może to zapalnik od niemieckiego Faustpatrone Fist Cartridge"oto link może to to http://www.inert-ord.net/atrkts/pfaust/index.htmlpozdr.
sskaktus Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Napisano 7 Sierpień 2004 nie wiem dokładnie jakie są wymiary ale ok. 6 cm średnicy nie miałem miarki przy sobie ale jak będzie potrzeba to podam dokładne tylko musze wykopać
general1006 Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 lepiej nie wykopuj niech sobie leży tam gdzie jego miejsce lub zgłoś tam gdzie trzeba. Sam nic nie rób bo może się coś stać. A ten biały proszek to już gdzieś o nim słyszałem. Lepiej ni dotykać.pozd.
Rybciak Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Po co Ci ten zapalnik? Bo jego wartość kolekcjonerska jest żadna... 0zł (słownie: zero złotych).Za to może Cię kosztować... życie... i nie tylko Twoje życie, ale też bliskich, jak i postronnych - niczego się nie spodziewających - osób.I nie wyrzucaj go do kosza... inni też chcą żyć!
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Wygląda na niemiecki zapalnik do pocisków artyleryjskich typu A.Z.23umg.pzdrbjar_1
kruger Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 możesz to wziąć tak wygłada po oczyszczeniu i odcięci zelaza poniożej gwintu w kolekcji fajnie się prezentuje i ma dużo oznaczeń
sskaktus Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Napisano 7 Sierpień 2004 zapalnik po zrobionych zdjeciach jest głęboko zakopany nawet nie mialem zamiaru bez dowiedzenia sie czy jest bezpieczny brac go do domu
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Tak Kruger - napewno ten zapalnik na fotce (wykopany) po wyczyszczeniu by wyglądał tak ładnie :)
Pytanie
sskaktus
Znalazłem taki przedmiot prawdopodobnie jest to zapalnik ale nie wiem od czego i czy bezpieczny
prosze o pomoc
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.