Skocz do zawartości

Skarb narzędziowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A możesz zrobić zdjęcie ojciec ma mały warsztat może po oczyszczeniu ładnie by się prezentowały na ścianie
pozdr.Jac
Napisano
Jadę w sobotę na festyn lotniczy do Kętrzyna może mógłbym to zobaczyć oczywiście jeśli tego wcześniej nie oddasz
pozdr.Jac
Napisano
Z opisu wynika, iż narzędzia zostały celowo schowane. Czy mógłbyś zamieścić na forum ich zdjęcia? Podejrzewam, iż może to być warsztat pracy jakiegoś rzemieślnika, jego majątek". Pytanie tylko jakiego. Może te nietypowe narzędzia udzielą odpowiedzi. Jeśli mam rację, to byłby cenny nabytek dla jakiegoś skansenu.
Ironrat
Napisano
ja wczoraj tez znalazlem schowana skrytke

bylo w niej 3 gary zeliwne, powkladane jeden w drugi, przykrywka do gara, 2 kubki, ogromna patelnia, szufla, i jakeis takei dziwne podluzne plaskie naczynie, podobne do weglarki :)

czesto sie trafia takie skrytki, np kana pelna bobu, albo kana wypchana obrusami czy butami
Napisano
Koleś kiedyś bez wykrywki, na czuja dwie kany wytargał. W jednej ubrania, buty itp, w drugiej wiertara reczna Ixion`a i troche innych narzedzi... Na Ixionie jeszcze się farbka zachowała. Są ludzie którzy kolekcjonują stare narzędzia - ja bym je zostawił :)

Pzdr.
Napisano
Jak tylko dogadam się z byłą teściową, u której ten skarb jest przechowywany na działce, zrobię zdjęcia i zamieszczę.
Pozdrawiam
Olo
Napisano
kumpel wytargał 60l nafty w specjalnych nierdzewnych zbiornikach 2szt oraz kanki z agd-porcelana i kamionka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie