I kolejna zgaduj zgadula - mam do zidentyfikowania kilka paciorkow i swiecidelek ... nie znam sie na tym zupelnie wiec prosilbym szanownych kolegow o odpowiedz na ponizsze pytania: - co to za medal/ozdnaczenie/... ? - za co sie go dostawalo ?
Na pierwszy rzut oka laika widze tu krzyz walecznych 1920, krzyz cassino, jakies brytyjskie odz. za II ws., odnznake pamiatkowa jakiegos oddzialo 5KDP" (czyzby 5 Karpacka DP? ...), odznake radiotelegrafisty (czy moze telegrafisty ...) i jakies inne ... mala pomoc: wszystko po zolnierzu II Korpusu ... z gory dziekuje za pomoc. NIestety nie mam mozliwosci zrobienia lepszych zdjec. Pozostale przedmioty na kolejnych zdjeciach ...
Pytanie
bolas
I kolejna zgaduj zgadula - mam do zidentyfikowania kilka paciorkow i swiecidelek ... nie znam sie na tym zupelnie wiec prosilbym szanownych kolegow o odpowiedz na ponizsze pytania:
- co to za medal/ozdnaczenie/... ?
- za co sie go dostawalo ?
Na pierwszy rzut oka laika widze tu krzyz walecznych 1920, krzyz cassino, jakies brytyjskie odz. za II ws., odnznake pamiatkowa jakiegos oddzialo 5KDP" (czyzby 5 Karpacka DP? ...), odznake radiotelegrafisty (czy moze telegrafisty ...) i jakies inne ... mala pomoc: wszystko po zolnierzu II Korpusu ... z gory dziekuje za pomoc. NIestety nie mam mozliwosci zrobienia lepszych zdjec. Pozostale przedmioty na kolejnych zdjeciach ...
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.