Witam. Jestem poczatkujacym poszukiwaczem. Szukałem na terenie raczej potężnych walk-k. Szczecina-teren pewnie mocno przeszukany-ale, zgodnie z powiedzeniem-pod latarnią najciemniej-szukalem na samej własciwie drodze-pełno odłamków, łusek od mosina i pepeszy,jakis ogon od mozdzieza-i to! Co to?Było tego 7 szt. wielkość ok. 15 cm,średnica ok. 2,5 cm, wygląd jak od naboju do syfonu ale duże, końce ebonitowe.Wyglądało niepewnie więczakopałem (nie na drodze). Obok było kilka łusek od mausera stalowych. Ktos wie co to? Pozdrowienia- MJL
Pytanie
MJL
Witam. Jestem poczatkujacym poszukiwaczem. Szukałem na terenie raczej potężnych walk-k. Szczecina-teren pewnie mocno przeszukany-ale, zgodnie z powiedzeniem-pod latarnią najciemniej-szukalem na samej własciwie drodze-pełno odłamków, łusek od mosina i pepeszy,jakis ogon od mozdzieza-i to! Co to?Było tego 7 szt. wielkość ok. 15 cm,średnica ok. 2,5 cm, wygląd jak od naboju do syfonu ale duże, końce ebonitowe.Wyglądało niepewnie więczakopałem (nie na drodze). Obok było kilka łusek od mausera stalowych.
Ktos wie co to?
Pozdrowienia- MJL
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.