ubenfurer Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Znaleziony na polnej drodze.Co to może być?Srednica ok.5cm.pozdr.
janushew Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Ubenfurer! mówisz- masz! :) średnica-45mm, grubość 3mm.
Barnaba Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 jeśli średnica jest 5cm to teoria z nakładką na klamrę od psa bądź jako sama klamra jest chyba wiarygodna. na guzik to chyba za duża średniaca.pzdrBarnabaaus Deutsch Eylau
ubenfurer Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 Dodam -że ta polna droga na której była trafiona owa odznaka mieściła się w lesie otoczona hektarami terenu pełnego okopów ,ziemianek,lejów w których trafiały się fanty niemieckie i radzieckie.
ubenfurer Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Znaleziony na polnej drodze.Co to może być?Srednica ok.5cm.pozdr.
mietek Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Zgadza się USA, ale nie wiem od czego.Na nasz teren trafiły mundury amerykańskie w wojnie 1920, i częściowo jako pomoc dla Armii Czerwonej, było tez trochę rzeczy jako pomoc po 1945.
ubenfurer Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Coś o tym słyszałem .Ale co oznaczały i gdzie były mocowane?Może przy zasobniku?
janushew Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 Ubenfurer!! Mam identycznego,w tej chwili nie mogę podać zdjęcia, na moim orzeł jest wypukły ( Twoja starta strona), a z drugiej strony wklęsły, i mam tylko ślad po mocowaniu.Niestety nie znalazłem tego orła, kupiłem a wg. bujnej opowieści został przywieziony przed laty ze Lwowa,miał być podobno na pasach żołnierzy amerykańskich walczących w 1920 z Sowietami w Armii Polskiej.Pasuje na nakładkę do klamry od pasa. pozdrawiam. J.
Pytanie
ubenfurer
Znaleziony na polnej drodze.
Co to może być?
Srednica ok.5cm.
pozdr.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.