Maciej G Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Mam pytanie dotyczące tej odznaki ! Na szpilce jest sygnatura - chyba 117 . Nie ma innej i nie ma żadnego L .. cos tam . Mam kłopot ze znalezieniem producenta na podstawie tej cyfry. Macie jakies pomysły?
Maciej G Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 thor dzieki , podaj jakiś link jak możesz na listę producentów lub inne źródła !
Maciej G Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Napisano 3 Sierpień 2004 Ponawiam prosbę o dane , jakis link do wykazu producentów !Druga kompania - możliwe ! Ale jak wiadomo to tylko niektore jednostki używały numerowanych guzików . Od czegoś to zależało - które ?
bjar_1 Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 Guziki z numerkami kompanii (albo z rzymskimi cyframi oznaczającymi baterie w artylerii) stosowano raczej w początkowym okresie wojny.bjar_1
Maciej G Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Mam pytanie dotyczące tej odznaki ! Na szpilce jest sygnatura - chyba 117 . Nie ma innej i nie ma żadnego L .. cos tam . Mam kłopot ze znalezieniem producenta na podstawie tej cyfry. Macie jakies pomysły?
Maciej G Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 I tak przy okazji ! Co ta 2 mogła oznaczać ? Z reguły trafiają się bez cyferek ! Choć pare sztuk już widziałem z cyferkami , ale interesuje mnie kto się nimi na ogół wyróżniał ?
Maciej G Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Co mówią te sygnaturki na guziku ? Chodzi mi głownie o te jakby ss lyb zz w kółku !?Pozdrawiam .
thor65 Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Cześć.Jak na moje producentem jest: K.F.Vogelsang & Co.Ludenschein.Pozdrowienia Thor.
Pytanie
Maciej G
Mam pytanie dotyczące tej odznaki ! Na szpilce jest sygnatura - chyba 117 . Nie ma innej i nie ma żadnego L .. cos tam . Mam kłopot ze znalezieniem producenta na podstawie tej cyfry. Macie jakies pomysły?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.