Skocz do zawartości

Zmiszczony obiekt 724Oder - Stellung

Gość Bushnell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
724 napewno nie wchodzi w skład Skansenu fortyfikacyjnego "administrowanego przez PTF, co widać na mapie załączonej na stronie www.tpf.and.pl. Z przykrością stwierdzam, że prace wykonywanego przez R.M. nie mają nic wspólnego z konserwacją, bowiem szanowny Robciu, choć pełen ideii i zapału, to jednak nie ma zielonego pojęcia - ani o konserwacji metalu, ścian betonowych. Ponadto obiekt nie jest odkopany, w schronie jest pełno wody i wilgoci, której nie jest w stanie usunąć. R.M. po pierwsze brakuje wiedzy z zakresu fortyfikacji, jak i doświadczenia z zakresu konserwacji. Po drugie, choć idea jest piękna to jednak jej wykonanie jest tragiczne - w sumie niczym innym się różni od tego co robią na Kaławie lub na Boryszynie. Jeżeli ktoś nie wierzy, to naprawdę sugeruję pojechać na ten bunkier i naocznie zobaczy... Gwarantuję przerażenie :)
Jeżeli chodzi o prace PTF Zielona Góra to uważam, że gdy jeżeli ktoś krytykuje, to powinien pierw zobaczyć co oni tam robią. Radzę obejrzeć nie tylko bunkier 708, ale i 710, 702. Oni tam zrobili kawał dobrej roboty i wcale się tym tam nie obnosili jak R.M. Co ciekawsze - nikt im nie pomagał...
Dla mnie zaś tak naprawdę zastanawiającą rzeczą jest to, dlaczego nasz drogi znawca R.M. zaczął robić coś właśnie na Cigacicach i co na ten temat PTF? Czyżby R.M. chciał być za wszelką cenę sławny... :)
Dla mnie jego postępowanie to po prostu świństwo!
Napisano
http://www.tpf.and.pl/zielona_gora/news.html#724

Menesiak czekamy na ciebie...
Napisano
Faktycznie ten gostek tak pomalowal ten bunkier?
Ale porazka, na jego miejscu zwinoł bym tą paskudną stone, przestał sie chwalić i wyjechał na drugi koniec polski.
Zakochany w żółtym chyba.

Pozdrawiam wszystkich
Napisano
Dajcie temu Robertowi juz spokoj bo wyladuje w wariatkowie a to juz jeden krok.
Jestem ciekaw jakie zajmie stanowisko w tej sprawie. Czy się zastosuje do wypowiedzi prezesa TPF O/Zielona Góra.

Napisano
PTF czy TPF ? I tak przecież wiadomo o co lub o kogo chodzi :))
Ja też jestem ciekawa dalszych losów 724 i stanowiska R.M. - choć ... pewnie (jak zawsze) będzie kontrowersyjne.
Szkoda że nie można się rozsądnie dogadać zarówno z jedną, jak i z drugą stroną... Aż boli, że tyle chęci, zapału, idei, marzeń i pieniędzy poszło w błoto... Szkoda... a chyba przecież można było tego uniknąć...
Napisano
ANIU w sumie masz racyje;) kazdy wie o co chodzi:) a skad jestes??nie gadaj ze jestes czlonkiniom TPF-u zeby nie powiedziec czlonkiem. tz. zielonogorskiego;)
Napisano
He, He, He ale się uśmiałam. Daj mi spokój z jakimś PTF. Wszelkie organizacje mam gdzieś. Sama łażę po dołach. A gdzie mieszkam ? Teraz w okolicach ZG.
W niedzielę będę na 724 i w okolicach. Przyjadę maluszkiem (Oi! zdezelowany czerwony grat). Może się spotkamy ? :)
Napisano
tak:)masz racje walic wszelkie organizacje typu TPF i pewnego mgr co mu odbilo:P
nie raczej sie w ta niedziele nie spotkamy bo jade na woodstock w piatek:)oczywiscie do bagaznika biore piszczale:)wkoncu zobacze jak to jest kopac na fazie" hihih.a na 724 jade za godzine tak dla przyjemnosci:)
pozdro
Napisano
Kiedy ten pajac wraca z wakacji?
Trzeba mu wyperswadować malowanie i rozkuwanie ścian,niech poprzestanie na odkopywaniu,inaczej trzeba go będzie ścignąć i ręcznie wytłumaczyć na czym polega konserwacja obiektów.
Ps on nie był czasem graficiarzem w młodości"?
Pozdrawiam
Napisano
Oto jak konserwuje Robert Menesiak metalowe elementy obiektu 724

http://www.tpf.and.pl/zielona_gora/strony_galerie/schron_724_06.html
Napisano
Rudy102 tak..cudownie jest malowac po rdzy..
d007 spokojnie wszystko bedzie kontrolowane :D
wiem ze mam do rozbrojenia 48 pociskow typudebowe mocne" oraz jeden ppanc. kal. 1l finlandia" hihih :D
zycze wszystkim tym ktorzy jada na wudkastock swietnej imprezy i bogatych okopow;)
pozdro
Napisano
hahaha juz wiem z kąd ten robercik wzioł maskowanie!!!

Pojechał na bunkier prosto z pracowni artystyczno malarskiej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie