Gość Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 724 napewno nie wchodzi w skład Skansenu fortyfikacyjnego "administrowanego przez PTF, co widać na mapie załączonej na stronie www.tpf.and.pl. Z przykrością stwierdzam, że prace wykonywanego przez R.M. nie mają nic wspólnego z konserwacją, bowiem szanowny Robciu, choć pełen ideii i zapału, to jednak nie ma zielonego pojęcia - ani o konserwacji metalu, ścian betonowych. Ponadto obiekt nie jest odkopany, w schronie jest pełno wody i wilgoci, której nie jest w stanie usunąć. R.M. po pierwsze brakuje wiedzy z zakresu fortyfikacji, jak i doświadczenia z zakresu konserwacji. Po drugie, choć idea jest piękna to jednak jej wykonanie jest tragiczne - w sumie niczym innym się różni od tego co robią na Kaławie lub na Boryszynie. Jeżeli ktoś nie wierzy, to naprawdę sugeruję pojechać na ten bunkier i naocznie zobaczy... Gwarantuję przerażenie :)Jeżeli chodzi o prace PTF Zielona Góra to uważam, że gdy jeżeli ktoś krytykuje, to powinien pierw zobaczyć co oni tam robią. Radzę obejrzeć nie tylko bunkier 708, ale i 710, 702. Oni tam zrobili kawał dobrej roboty i wcale się tym tam nie obnosili jak R.M. Co ciekawsze - nikt im nie pomagał...Dla mnie zaś tak naprawdę zastanawiającą rzeczą jest to, dlaczego nasz drogi znawca R.M. zaczął robić coś właśnie na Cigacicach i co na ten temat PTF? Czyżby R.M. chciał być za wszelką cenę sławny... :)Dla mnie jego postępowanie to po prostu świństwo!
Gość Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 http://www.tpf.and.pl/zielona_gora/news.html#724Menesiak czekamy na ciebie...
Gość Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Faktycznie ten gostek tak pomalowal ten bunkier?Ale porazka, na jego miejscu zwinoł bym tą paskudną stone, przestał sie chwalić i wyjechał na drugi koniec polski.Zakochany w żółtym chyba.Pozdrawiam wszystkich
Gość Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Dajcie temu Robertowi juz spokoj bo wyladuje w wariatkowie a to juz jeden krok.Jestem ciekaw jakie zajmie stanowisko w tej sprawie. Czy się zastosuje do wypowiedzi prezesa TPF O/Zielona Góra.
Gość Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 PTF czy TPF ? I tak przecież wiadomo o co lub o kogo chodzi :))Ja też jestem ciekawa dalszych losów 724 i stanowiska R.M. - choć ... pewnie (jak zawsze) będzie kontrowersyjne. Szkoda że nie można się rozsądnie dogadać zarówno z jedną, jak i z drugą stroną... Aż boli, że tyle chęci, zapału, idei, marzeń i pieniędzy poszło w błoto... Szkoda... a chyba przecież można było tego uniknąć...
stedke Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 ANIU w sumie masz racyje;) kazdy wie o co chodzi:) a skad jestes??nie gadaj ze jestes czlonkiniom TPF-u zeby nie powiedziec czlonkiem. tz. zielonogorskiego;)
Gość Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 He, He, He ale się uśmiałam. Daj mi spokój z jakimś PTF. Wszelkie organizacje mam gdzieś. Sama łażę po dołach. A gdzie mieszkam ? Teraz w okolicach ZG. W niedzielę będę na 724 i w okolicach. Przyjadę maluszkiem (Oi! zdezelowany czerwony grat). Może się spotkamy ? :)
stedke Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 tak:)masz racje walic wszelkie organizacje typu TPF i pewnego mgr co mu odbilo:Pnie raczej sie w ta niedziele nie spotkamy bo jade na woodstock w piatek:)oczywiscie do bagaznika biore piszczale:)wkoncu zobacze jak to jest kopac na fazie" hihih.a na 724 jade za godzine tak dla przyjemnosci:)pozdro
d007 Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Stedke: no to miłego kopania na fazie, tylko się za bardzo nie ozerwij" hehe...
HUBERTUS 1656 Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Kiedy ten pajac wraca z wakacji?Trzeba mu wyperswadować malowanie i rozkuwanie ścian,niech poprzestanie na odkopywaniu,inaczej trzeba go będzie ścignąć i ręcznie wytłumaczyć na czym polega konserwacja obiektów.Ps on nie był czasem graficiarzem w młodości"?Pozdrawiam
Gość Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Oto jak konserwuje Robert Menesiak metalowe elementy obiektu 724http://www.tpf.and.pl/zielona_gora/strony_galerie/schron_724_06.html
stedke Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Rudy102 tak..cudownie jest malowac po rdzy..d007 spokojnie wszystko bedzie kontrolowane :Dwiem ze mam do rozbrojenia 48 pociskow typudebowe mocne" oraz jeden ppanc. kal. 1l finlandia" hihih :Dzycze wszystkim tym ktorzy jada na wudkastock swietnej imprezy i bogatych okopow;)pozdro
Gość Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 hahaha juz wiem z kąd ten robercik wzioł maskowanie!!!Pojechał na bunkier prosto z pracowni artystyczno malarskiej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.