maskot5pu Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 to co na zdjęciu prosiłbym o tłumaczenie znalazłem to w starym zegarze jako podkładkę
maskot5pu Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Napisano 22 Lipiec 2004 dzięki za podpowiedzi czekam na więcej
maskot5pu Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 to co na zdjęciu prosiłbym o tłumaczenie znalazłem to w starym zegarze jako podkładkę
muslim Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Jak nikt ci nie pzetłumaczy, to poczekaj cierpliwie do nastepnego tygodnia to ci napisze.
maskot5pu Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Napisano 22 Lipiec 2004 może ktoś jeszcze jednak zna ten język
Jadzia Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Witam,ta gazeta jest w jezyku jidisz, ktory oczywiscie pisze sie hebrajskim alfabetemna pierwsym zdjeciu widnieje tytul (po hebrajsku)Fundusz = fundamentkeren = jesodTo parafraza w sprawie nazwy do dzisiaj istniejacej organizacjinazywajacej sie KEREN HAJESOD, (fundusz fundamentalny/fundusz zalozycielski) zalozonej przez syjonistow na przelomie wiekow (19/20) w celu zbierania pieniedzy na wykup ziemi (od Arabow) w Palestyni.wtedy jeszcze pod panowaniem tureckim (otomanskim).to niewiele, ale zawsze coś:)pzdrJadzia
Pytanie
maskot5pu
to co na zdjęciu prosiłbym o tłumaczenie znalazłem to w starym zegarze jako podkładkę
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.