janek_toruń Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 od lewej bicia1) * (gwiazdka znaczy) i na przeciw 19362) WCC i na przeciw 413) bicie co 90 stopni D potem 88 potem * (gwiazdka) i 3męczą mnie te łuski co to jest ?? znaczy od czego ?dzięki za pomocpozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 1) czy ma lekki rowek dookoła, od spodu? Jak tak, to Mannlicher-Carcano, włoski 6,5mm2) 0.45, 11,43mm USA do Colta i Thompsona3) 11mm mauzer (raczej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 nie ma rowka , to jakiś stary mauser co ???wszystko z jenego placu fortecznego , rok budowy 1870 , pozdrdzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Stawiam na te same typy co Mietek ,zrób fotę denka tej pierwszej od lewej.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 ale siem namęczył hehehepozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 po fotce widze że ruska, dobrze mówie bjar??może od mosina?!pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 100% mannlicher-carcano 6,5mm. Mam taką i do ładownika pasuje idealnie. Jest to jednak rzadziej występujące bicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 a ja myślałem że ta srodkowa to carcano, że tak wyglądaja ???a te po bokach to co , wymiar jak mauserowskie na oko, ??pleasepanowie pozdra ten mauser 11 mm z którego roku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 OK, czyli tak:na fotce z 3 łuskami, dwie z boku to MAS 7,5mm Francja.Ćrodek to właśnie carcano 6,5mm. Czy ten */1936 ma takie same wymiary jak środkowy na fotce z trzema, bo powinny pasować. Jeśli mnie pamięć nie myli to */1936 jest produkcji SMI.Mauzer to z 1888, czyli okres przełomu i wprowadzenie 7,92 wz 1888. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 tak ten */1936 ma identyczne wymiary jak te srodkowy, czyli carcano,ale zbieranina róznej broni przetoczyła sie przez ten teren forteczny, na jednym placu broni, ale to przeicez przeszło 100 lat koszarowania , to nie ma co sie dziwić,dzieki mieciu i wszystkim ,pozdroa ten mas francja to karabin taki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Dokładnie taki: http://world.guns.ru/rifle/rfl13-e.htmA jak już go znajdziesz, to będziesz wiedział jak rozłozyć:http://www.surplusrifle.com/mas36/fulldisassemble/pdf/mas36hs.pdf:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
janek_toruń
od lewej bicia
1) * (gwiazdka znaczy) i na przeciw 1936
2) WCC i na przeciw 41
3) bicie co 90 stopni D potem 88 potem * (gwiazdka) i 3
męczą mnie te łuski co to jest ?? znaczy od czego ?
dzięki za pomoc
pozdr
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.