wiciu_r Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 Trochę wygląda jak kapsel na coś ale od dołu ma otworki, mosiądz z jakąś postacią na denku, myślałem że może od kadzielnicy ale trochę małe - 3 cm. W pobliżu były boratynki i kulka muszkietowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Być może kapsel od butelki?. Znajduję podobne pruskie ze scenkami myśliwskimi ( jelenie ).Spód podobny.Ale pochodzenie moich to II poł XIX w lub początek XX pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Hej,słuchaj moim zdaniem jest to zatyczka na stara porcelanowa fajke!mam kilka takich fajeczek i właśnie maja bardzo podobne zamknięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 A o tym nie pomyślałem, ale chyba byłem blisko wspominając o kadzielnicy :)Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Też myślę że to od starej fajki, stawiam na koniec XIXw.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
wiciu_r
Trochę wygląda jak kapsel na coś ale od dołu ma otworki, mosiądz z jakąś postacią na denku, myślałem że może od kadzielnicy ale trochę małe - 3 cm.
W pobliżu były boratynki i kulka muszkietowa.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.