Skocz do zawartości
  • 0

odznaki HJ

sapertorun

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nie ma ruchu w tak ciekawym temacie (albo nikt nie ma odznak HJ, albo wszyscy wstydzą się ekshibicjonizmu .. he..he) postanowiłem wstawić moją skromną odznakę, wykopaną jakieś dwa - trzy miesiące temu.
Widok awersu:

No i obowiązkowo rewersik, widoczne ładne bicia RZM, kod producenta oraz numer odznaki

Pozdrawiam i zachęcam do wstawiania Waszych odznak HJ, a nawet innych przedmiotów związanych z tą organizacją. Będzie to na pewno ciekawe kompendium wiedzy, dla początkujących poszukiwaczy, oraz dla takich, którzy mają coś w szufladzie i nie wiedzą dokładnie co to jest?!

Marcin

Zapomniałem dodać, iż jest to tzw. czarna" odznaka sprawnościowa (nazywana także sportową). Ponoć występuje żadziej niż srebrna"- widać to po cenie katalogowej:
85 € - za czarną
75 - 80 € - za srebrną

Ceny pochodzą z niemieckiego katalogu on - line
MArcin

Ponieważ nie ma ruchu w tak ciekawym temacie (albo nikt nie ma odznak HJ, albo wszyscy wstydzą się ekshibicjonizmu .. he..he) postanowiłem wstawić moją skromną odznakę, wykopaną jakieś dwa - trzy miesiące temu.
Widok awersu:

Coś dziwnego dzieje się dziś ze stronką Odkrywcy ... nie rozumiem, czemu wkleiło mój pierwszy post dwa razy, i to w dodatku jeszcze na końcu po innych? Co jest grane?

K.Abt vel. Zelig - nie rozumiem twego pytania. Możesz jaśniej jeśli to nie problem? Dzięki

Pozdr
Marcin

He..he.., widzę, że wywiad Zeliga pracuje na zwiększonych obrotach. Z tym przeleceniem, to da się chyba zaaranżować, tylko trzeba kupić nową pilotkę", bo nie zakłada się bala czego :)

K.Abt., możesz przesłać mi tę fotę na maila w lepszej rozdzielczości, oprawię sobie w ramkę! Dzięki

Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie