Skocz do zawartości

Wielbark

kwintal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
szkoda tylko że jakieś totalne świnie rozkopały groby z 1914 roku ... szkoda gadać.. a teren ciekawy ciekawy.. co do straży leśnej uwaga na dzień dobry za piszczałkę i łopatę 500 pln no chyba że ma się pozwolenie..
Napisano
Cześć ziomal.
Chyba tak mogę mówić do Ciebie bo w Szczytnie mieszkałem 25 lat.Gdzie rozkopano te groby ? Czy z niemieckiego cmentarza koło szkółki" oficjalnie zrobiono już park ? Żydowski kirkut jeszcze istnieje czy, czy też go zniwelowano ?
Pozdrawiam,traper Zdolnego Śląska.
Napisano
Krzyżak.
Ja o tym czołgu słyszałem 30 lat temu,ma być ok.200m w lewo od dawnej knajpy acisze" (nie wiem jak się ona teraz nazywa)Co niektórzy się chwalili że w lato stawali na jego wierzy.Po mojemu to bujda.
1.Co on miałby tam robić jak w 45 nie było żadnych walk o Szczytno ?
2.bez profesjonalnego sprawdzenia to już wiadomo że to Panthera ?
3.Poczekajmy jeszczę kilka lat to bez sprawdzania dowiemy się jaki to model i jego numer seryjny
4.Może ktoś w końcu wyłączy mu silnik.

W roku 73-4 pogłębiano przy brzegu jez.Małe Domowe od strony ul.Konopnickiej.Byłem świadkiem wyciągnięcia skrzydła samolotu.Ale jakiego nie wiem.Gówniarz byłem i się nie znałem.
Napisano
ja wiem tylko ze w szczytnie . wiekszych nadzieji nierobilem ze ona lezy w jezioze .no ale sprawe wyjasniles temat zakonczony . pozdrawiam krzyzak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie