Skocz do zawartości

czy ktoś szukał w Katowicach na Wzgórzu Wandy??

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 172
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
to sa dwa takie miejsca o ktorych pisalem. I do ktoregos z nich nie pamietam dokladnie ktorego zapewne byl poprowadzony prad i to tym bardziej mnie zdumialo. Znalazlem w nim rozbita tablice przekaznikowa, z przelacznikami napiecia. Opisana po niemiecku z wafenatami.
Napisano
hmmm to widze ze mamy juz robote na pare pierwszych weekendow wiosny:) tj. dowiedziec sie dokladnie co to bylo, czy biedaszyby czy umocnienia lub jeszcze cos innego?
Neptunak a czemu nie sprawdziles tych info o tankietce? nie ma waronkow czy jak?
pzdr.
Dawid
Napisano
Juz pisalem, nie umiem znalesc tego miejsca. Zabral mnie w tedy kolega ktory wyjechal do niemiec to byl akorat druga fala emigracji do niemiec. Dopuki sam nie znajde tego miejsca, nie rozmawiam na ten temat i sam traktoje je jako bajka. Przyznam sie bez bicia ze nie umiem jak na razie trafic i tyle. Las sie zmienia a ja jako szczeniak idac tam bylen pelen emocji ze cos takiego zobacze i nie myslalem o drodze. Z tego co sobie przypominam to byla tankietka!!! Nie czolg!!!! Ale tak czy inaczej jak pisalem tematu nie ma!!!!
Napisano
Panowie, no co jest nie chcialem nikogo obrazic. Jestem uparty i bede nadal tkwic przy swoim zdaniu, chyba ze ktos pokaze mi niezbite dowody na to ze sie myle!!!!!! Ale to chyba sie stanie dopiero jak snieg stopnieje!!!! Zreszta proponoje takie rozwiazanie, choc jest ono troszku kiepskie bo wiem ze i tak nie wiele sie znajdzie bo juz prubowalem, no ale moze ktos bedzie mial szczescie, chodzi mi bowiem o:
Wyszukanie wszelkich materialow na temat giszowca z okresu nas interesojacego.
Wyszukanie dokladnych danych na temat Brachta i jednostki go ochraniajacej.
I materialow na temet wkraczania ruskich na ten teren.
Moze ktos cos znajdzie i wtedy moze uda nam sie osiagnac wiecej niz ojedynczo i klucac sie przy tym w sumie o glupoty jak inaczej nie mozna w sumie sprawdzic terenu bo lezy k......ki snieg .
A WIEC PANOWIE CO WY NA TO?????????
Napisano
no to powiem tak, na temat wkraczajacych wojsk radzieckich do Katowic jest malusienko materialow:/ bo juz nie raz staralem sie cos dowiedziec:/ a ksiazki napisane w czasie komuny sa pelne niedopracowan a w szczegolnosci klamstw......
pzdr.
Dawid
Napisano
nie neptunak nikt sie nie obraza a wymiana pogladow i swoich wizji jest jak najbardziej porzadana no bo my poszukiwacze od tego jestesmy no ijestem pewny na 100% ze po naszym spotkaniu lub paru spotkan rozwiklamy pare nurtujacych nas problemow no panowie od przyszlego tygodnia ma byc 10 stopni na plusie i to zaczyna cieszyc glowy do gory chistoria czeka
Napisano
Dobra chłopaki meldować się, żyjecie jeszcze??
trzeba proboszczowi coś do kapsy dać, żeby na mszy się pomodlił za stopnienie tego białego sku....syństwa :-D
pozdr.ZnaChoR
Napisano
Witam, ja niestety mosze pozalatwiac wazne sprawy osobiste.
Bo cos ostatnio mi sie w zyciu pieprzy i mosze je upozadkowac, wiec nie bede teraz czestym gosciem na forum niestety. Bede sie starac jak najczesciej tu bywac ale niczego nie obiecoje.
Trzymajcie za mnie kciuki bo chyba trace wiare we wlasne sily :(
Pozdrawiam.
Napisano
kapral wajcha melduje ze tez jeszcze zyje i dal na tace wieksza sume pieniedzy aby pozbyc sie tej bialej zarazy neptunak glowa do gory bedzie dobrze znachor i suchy nie podupadajcie na duchu te biale szalenstwo wreszcie kiedys ziemia pochlonie pozdrowienia dla wszystkich wajcha
Napisano
hehe moje morale jak narazie jest dobre, ale jak jeszcze z tydzien ten snieg bedzie padac to sie chyba po...e:P, a tak apropo co tam u Was slychac?
pzdr.
Dawid
Napisano
luuuzik. koniec z tym śniegiem tuż tuż!! noo panowie ostrzyć saperki bo za niedługo wypad na oszacht się szykuje :-D!!
pozdr.ZnaChoR
Napisano
a ja dzis bylem sprawdzic wykrywacz w terenie czy jeszcze dziala:D i mnie zdenerwowal:D bo co jakis czas piszczal a metalu nie bylo i musialem muzasieg zmiejszyc:/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie