Skocz do zawartości

czy ktoś szukał w Katowicach na Wzgórzu Wandy??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znachor jeszcze do nas Wajcha dolonczy:), ja tez zreszta tak jak Wajcha wybieram sie rowerem bo nawet prawka nie mam a co dopiero auto:/, a co do stworzenia nowego watku to bardzo dobry pomysl:), ja chcialem z Wami o tym pogadac na spotkaniu bo trzeba by stworzyc jakas grupe z naszych okolic tak jak w innych czesciach polski:)
pzdr.
Dawid
  • Odpowiedzi 172
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hej!!
Możecie się spodziewać wizytacji całego sztabu w jednej mej, skromnej osobie:)
Ino niech ja zobacze,że mundury będą brudne to was dopiero naucze odrobiny miłości i patriotyzmu hehehe.

Pozdrawiam Z Nikiszowca:)
Napisano
a jakiego sztabu?:D, bo ja z Wajcha reprezętujemy sztab kryzysowy:P, Znachor i Neptunak sztab generalny:D a nie wiem jaki Ty reprezentujesz:D hehe
powaznie, to fajnie jak bedzie wiecej osob, ale nie bedzecie sie smiac z mojego wykrywacza?:D bo jak tak to biore KBK AK47 :D
pzdr.
Dawid
Napisano
miło mi suchy że jestem w sztabie generalnym :-)
a tak na powaznie to sam jestem ciekaw jakie posiadacie wykrywki?? ja mam BH lone star!!
pozdr.ZnaChoR
ps. to jakie macie sugestie na nasz osobny wątek grupy poszukiwawczej??
Napisano
Słyszałem od znajomego, który mieszka w pobliżu że w okolicach Oszachty w lesie biwakował dość długo oddział powstańców śląskich. ( czas powstań ).
Jeśli chodzi o Wz Wandy to znalazłem tam kiedyś łuk i tarczę strzelecką. Musieli tam po wojnie jakieś zawody strzeleckie urządzać. Same szczyt niestety okupuje Festung Wodociągi ;)

A tawariszcz liejtienant to służbowo czy dla zdrowotności ? ;)

pozdro
Mathew
Napisano
kurcze Mathew dzięki za podpowiedź w związku z oszachtem!!
nio tak to już wyjaśniło się troszeczke, te łuski od manlichera, guziczek pruski, oraz manierke austriacką sygnową e.w austria 1915" co znalazłem ,kurcze a przecież w pierwszym powstaniu i drugim były na terenie mysłowic i w pobliskich lasach ciężkie walki z grenschutzem!!to jest strzał w dziesiątke!!
Mathew możesz mi jeszcze coś przybliżyć o tym co ci kumpel mówił o tych powstańcach, każdy szczegól dla mnie jest ważny!!??
pozdr.ZnaChoR
Napisano
Ja w sztabie generalnym, hmmm kiedys tam chcialem byc. ;)
Obilo mi sie o uszy z tymi powstancami, ale uwazam ze jesli tam byli to tylko jeden gora dwa dni w czasie przemarszu w inny rejon. A ze stacjonowala tam z tego co ja wiem kompania SS z jednostki ktorej nie potrafie zidentyfikowac. Wiem tylko tyle ze ci zolnierze byli do ochrony Brahta ( Willa Brahta , po amerykanskim dyrektorze wieczorka, bo ta kopalnia byla kiedys amerykanska spolka) Nie daleko willi sa ziemne umocnienia w lesie i pare betonowych zniszczone wszystko. Wiem tylko tyle, ze niemcy cos tam kombinowali, i po wojnie byla tu silna grupa Werhwollf jesli dobrze napisalem ta nazwe bo nie chce mi sie sprawdzac.
A moja wykrywka to ace 150 i w-4-p
Napisano
moja piszczalka to skromny ale niezawodny DUKAT piszecie o spotkaniu na oszachcie i to jest strzal w dziesiatke a zorganizowanie katowickiej grupy poszukiwawczej to cos naprawde pieknego JESTEM ZA
Napisano
jeśli jakieś fajne materiały co do naszych poszukiwań i związane z katowicami lub okolicami oszachtu lub willi brahta, to prześlijcie mi proszę!!
pozdr.ZnaChoR
ps.jako należący do sztabu generalnego chyba mam takie prawo :-)))
Napisano
bo Neptunak ja też chcę to samo dostać na maila, bo jest to związane z oszachtem!!
wyślijcie mi to bo nie będe mógł spać w nocy :-((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie