suchy ss Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Znachor jeszcze do nas Wajcha dolonczy:), ja tez zreszta tak jak Wajcha wybieram sie rowerem bo nawet prawka nie mam a co dopiero auto:/, a co do stworzenia nowego watku to bardzo dobry pomysl:), ja chcialem z Wami o tym pogadac na spotkaniu bo trzeba by stworzyc jakas grupe z naszych okolic tak jak w innych czesciach polski:)pzdr.Dawid
Lejtnant Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Hej!!Możecie się spodziewać wizytacji całego sztabu w jednej mej, skromnej osobie:)Ino niech ja zobacze,że mundury będą brudne to was dopiero naucze odrobiny miłości i patriotyzmu hehehe.Pozdrawiam Z Nikiszowca:)
suchy ss Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 a jakiego sztabu?:D, bo ja z Wajcha reprezętujemy sztab kryzysowy:P, Znachor i Neptunak sztab generalny:D a nie wiem jaki Ty reprezentujesz:D hehepowaznie, to fajnie jak bedzie wiecej osob, ale nie bedzecie sie smiac z mojego wykrywacza?:D bo jak tak to biore KBK AK47 :Dpzdr.Dawid
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 miło mi suchy że jestem w sztabie generalnym :-)a tak na powaznie to sam jestem ciekaw jakie posiadacie wykrywki?? ja mam BH lone star!!pozdr.ZnaChoRps. to jakie macie sugestie na nasz osobny wątek grupy poszukiwawczej??
Mathew Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Słyszałem od znajomego, który mieszka w pobliżu że w okolicach Oszachty w lesie biwakował dość długo oddział powstańców śląskich. ( czas powstań ).Jeśli chodzi o Wz Wandy to znalazłem tam kiedyś łuk i tarczę strzelecką. Musieli tam po wojnie jakieś zawody strzeleckie urządzać. Same szczyt niestety okupuje Festung Wodociągi ;)A tawariszcz liejtienant to służbowo czy dla zdrowotności ? ;)pozdroMathew
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 kurcze Mathew dzięki za podpowiedź w związku z oszachtem!!nio tak to już wyjaśniło się troszeczke, te łuski od manlichera, guziczek pruski, oraz manierke austriacką sygnową e.w austria 1915" co znalazłem ,kurcze a przecież w pierwszym powstaniu i drugim były na terenie mysłowic i w pobliskich lasach ciężkie walki z grenschutzem!!to jest strzał w dziesiątke!!Mathew możesz mi jeszcze coś przybliżyć o tym co ci kumpel mówił o tych powstańcach, każdy szczegól dla mnie jest ważny!!??pozdr.ZnaChoR
suchy ss Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 ja mam wykrywacz PI D-1000:) mam nadzieje ze cos nim znajde:Ppzdr.Dawid
NEPTUNAK Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Ja w sztabie generalnym, hmmm kiedys tam chcialem byc. ;)Obilo mi sie o uszy z tymi powstancami, ale uwazam ze jesli tam byli to tylko jeden gora dwa dni w czasie przemarszu w inny rejon. A ze stacjonowala tam z tego co ja wiem kompania SS z jednostki ktorej nie potrafie zidentyfikowac. Wiem tylko tyle ze ci zolnierze byli do ochrony Brahta ( Willa Brahta , po amerykanskim dyrektorze wieczorka, bo ta kopalnia byla kiedys amerykanska spolka) Nie daleko willi sa ziemne umocnienia w lesie i pare betonowych zniszczone wszystko. Wiem tylko tyle, ze niemcy cos tam kombinowali, i po wojnie byla tu silna grupa Werhwollf jesli dobrze napisalem ta nazwe bo nie chce mi sie sprawdzac.A moja wykrywka to ace 150 i w-4-p
suchy ss Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Neptunak a wiesz moze jaki oddzial SS tam stacjonowal?
wajcha Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 moja piszczalka to skromny ale niezawodny DUKAT piszecie o spotkaniu na oszachcie i to jest strzal w dziesiatke a zorganizowanie katowickiej grupy poszukiwawczej to cos naprawde pieknego JESTEM ZA
NEPTUNAK Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Przecierz napisalem ze nie umiem sie dowiedziec co to byl za odzzial.
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 NEPTUNAK a ja nic na poczte niedostane?? :-((jak by co to mój mail: zcr@wp.plpozdr.ZnaChoR
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 jeśli jakieś fajne materiały co do naszych poszukiwań i związane z katowicami lub okolicami oszachtu lub willi brahta, to prześlijcie mi proszę!!pozdr.ZnaChoRps.jako należący do sztabu generalnego chyba mam takie prawo :-)))
wajcha Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 NEPTUNAK TO CO NAPISALES NA POCZCIE TO NA OSZACHCIE
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 nie wytrzymam zaraz się popłacze chyba :-((ja też chce!!zcr@wp.plpozdr.ZnaChoR
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 bo Neptunak ja też chcę to samo dostać na maila, bo jest to związane z oszachtem!!wyślijcie mi to bo nie będe mógł spać w nocy :-((
wajcha Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 NEPTUNAK naprawde cos takiego zaistnialo jest to naprawde niewiarygodne az trudno w to uwierzyc
NEPTUNAK Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 niestety tak bywa ze przyjdzie jakis dupek i tak bedzie robil.Coz durniow siac nie trzeba sami sie rodza.
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 jeszcze raz mi to prześlijcie bo niedotarłopozdr.ZnaChoRczekam na maila :-))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.