suchy ss Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 NEPTUNAK podziel sie z nami tymi informacjami ktore posiadasz, bo moze sa ciekawe:), pozdro:)
NEPTUNAK Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Dzieki za podpowiedz z nowym terenem, ale zlomu nie zbieram.A przynajmniej takiego zlomu ;)Ale widze,ze jest tu troche ludzi z Katowic i to mnie cieszy,bo jak do tad sledzac forum spotkalem sie raz z tematem Katowic i okolic. Moze teraz ja bylem slepy ogladajac forum,bo raczej nie bralem udzialu czynnego w wypowiedziach.Co do terenu po ktorym spaceroje" to natknolem sie juz kilka razy na zlomiarzy z mosieznymi i stalowymi luskami do armatek jak i autami na niemieckich blachach z wykrywkami i szukali hmmm zabawek.
wajcha Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 sory niechcialem cie urazic z tym zlomem ale jakbys przetzepal te kupe zelaztwa to morzna wybrac naprawde fajne luski a ci z bialymi blachami czyzby widziales ich na oszachcie
NEPTUNAK Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 Tak, ale nie tylko tam. Paro krotnie byl to starszy facet dziadek" i mlody facet moze w moim wieku. Jak sie natkneli na kogos to udawali glupa. A co do tego kto mieszkal na Giszowcu to mowi Ci cos nazwa WILLA BRACHTA" ?Wiesz kim byl Bracht?
NEPTUNAK Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 wruc co do rocznikow lusek od 38 do 44 sory
wajcha Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 co do wymiany ognia czy mugbys dac namiar w ktorym rejonie oszahtu sie to znajduje bo robie prowizoryczna mapke z kturej strony pszyszli ruscy i hcce odtwozyc przynajmniej czesciowo przebieg tej potyczki za kazda informacje bede wdzieczny
suchy ss Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 hmmm z tego co widze to oszacht musi byc ciekawa okolica zeby przejsc sie z piszczalka:)Wajcha we wiosne jak moj ojciec rower sobie kupi to pokaze mi pare miejsc, np. teren na ktorym bylo niemieckie pole golfowe, te o ktorym Ci mowilem.pozdrawiam:)
ZnaChoR Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 NEPTUNAK ten dziadek" to jest mój ojciec a ten młodszy to byłem właśnie ja :-) a dlatego udajemy niekiedy głupa ponieważ rózni ludzie sie tam krecą na oszachcie i niezawsze przyjaźnie nastawieni!no myśle że jak będą roztopy i w miare sucho to moze się wszyscy umówimy w tamten teren i wymienimy się swoja wiedzą!!może uda nam się wyjaśnić całą wiedze o oszachcie!!ostatnio natknołem się na pewien fakt, otóż kierując się od pomnika na oszachcie (ten z tą datą co NEPTUNAK umieścił na fotce) w kierunku torów kolejowych to zaraz po prawej stronie przy skarpie od torów kolejowych znajduje się duża dolina a zaraz za nią występuje tam teren obsiany dołami które błędnie skojarzyłem z pozostałościami z ziemianek, tak naprawde to są biedaszyby robotników z dawnej kopalni giesche" a dzisiejszej kopalni giszowiec.ps.dla niekumatych biedaszyb jest to tunel w ziemi zrobiony przez ludzi w celu wydobycia węgla, ze względu na bardzo płytkie zaleganie węgla w tamtym rejonie w ten sposób w dawnych latach wydobywano węgiel!!NEPTUNAK ile ty masz lat bo napisałeś że chyba w moim wieku" ja mam 21 lat, a mój ojciec jest łysy (bo jeśli takiego łysego widziałeś to na bank to byłem ja z moim ojcem)??pozdr.ZnaChoR
NEPTUNAK Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Ja mam 27 lat. Moze to byliscie Wy, pod warunkiem ,ze rozmawiajac miedzy soba nie podrjrzewajac ze ktos was widzi rozmawiacie po niemiecku.
suchy ss Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 ten pomysl zebysmy wszyscy sie tam spotkali jest fajny:), Wajcha pewnie jest za tym planem:)wiec ja nie widze przeszkod, tylko kiedy beda roztopy?.....:/pzdr.Dawid:)
NEPTUNAK Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 A co jak znajdziemy skarb III rzeszy????Jak sie podzielimy???? hiiiii hiiizartojeoki spotkac mozna.Roztopy przjda za nie dlugo, tylko problem w tym ze snieg stopnieje, ale ziemia tak szybko nie zmieknie
suchy ss Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 hehe jak znajdziemy skarb to sie dzielimy tak: ja 50% a Wy reszte:P:P:P, nie no powaznie to mysle ze jak snieg zniknie to ziemia bedzie miekka i mokra po topniejacym sniegu:P
NEPTUNAK Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Suchyss zgadzam sie ja czyli NEPTUNAK 50% a Wy reszte ;)No zobaczymy jak snieg zejdzie.
ZnaChoR Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 Skarb III rzeszy powiadacie??już go znalazłem :-)ale tak na poważnie to gdzies tam ponoć w biedaszybach na oszachcie niemcy ukryli Bursztynową Komnate!!pozdr.ZnaChoRps.może ściągniemy jeszcze ekipe z Nie do wiary"nio tak dla towarzystwa, co wy na to??:-)))
suchy ss Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 no to by bylo dobre sciagnac ekipe z ie do wiary" hiehie i powiedziec im ze gdzies w okolicy znajduje sie Bursztynowa Komnata:D:D:D, bysmy im powiedzieli ze w styczniu 45r. ruskie zestrzelily samolot ktory przewozil ja do Rzeszy i spadl w okolicznych lasach i jak go wiesniaki dopadly to ze strachu schowali Bursztynowa Komnate w biedaszybie, a resztki samolotu zakopli:)ale by jaja byly hahaha.......pzdr.Dawid:)
NEPTUNAK Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 EEE NO W SUMIE TAK, ALE NIE DOKONCA MOWICIE PRAWDE!!!!!!!!!!CZEMU NIE CHCECIE POWIEDZIEC ZE TU JEST JESZCZE STANOWISKO WYZUTNI V-3, V-4,V-5 I BRONI X ,A I SUPER TAJNA BRON III RZESZY O KTOREJ NIKT NIC NIE WIE BO JEST TAK TAJNA.AVE WSZYSTKIM!!!
NEPTUNAK Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 aaaa bo zapomnialem jeszcze o reszcie bogact geringa , ktorych nie znalezono i ukryte zloto odessy
suchy ss Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 hehe teraz to ten watek zmienia sie na fantazyjny:D:D:D
wajcha Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 wy tu gadu gadu a skarb zalega u mnie w piwnicy ha ha z tym spotkaniem to fajna sprawa i napewno go zrealizujemy pozdrowienia dla wszystkich panowie chuhac zeby stopnial snieg bo ta zima doprowadza mnie do szalenstwa
suchy ss Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 a kogo nie doprowadza do szalenstwa?;/, nom to wszyscy do Wajchy jedziemy do piwnicy skarbu poszukac:D:D:D
wajcha Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 ale jest jeden problem nie mam piwnicy i najprawdopodobniej znajduje sie dalej na oszachcie ale jak zjednoczymy sily znajdziemy go
suchy ss Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 no ja mam nadzieje ze cos ciekawego znajdziemy:)
NEPTUNAK Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 No niech tylko snieg stopnieje i mam nadzieje ze sie umowimy na maly rekonesans i wymiane wiadomosci i miejsc.Mam nadzieje ze nie bedzie to na etapie ja cos powiem ktos wykorzysta. Tylko ja cos zdradze i ktos tez i szukamy razem!!!!
suchy ss Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Neptunak dobrze mowisz:) jak juz ktos z nas sie czegos od drogiego dowie to razem jedziemy kopac a nie ze np. ja sie czegos dowiem od Ciebie i najblizszy weekend sie tam wybiore bez Ciebie:/ tak nie moze byc:), nom sniegi powoli topnieja wiec juz niedlugo zaczynamy:), to jak co gdzie sie spotkamy?Wajcha mowil cos o Oszachcie:)
ZnaChoR Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 Neptunak i Suchy ss nio Oszacht to chyba pójdzie na pierwszy ogień, tam jest bardzo dużo do odkrycia!!ja myśle że jak ten cholerny śnieg stopnieje to wtedy dopiero się będziemy umawiać!!a co do tego co powiedział Neptunak to się z tym zgodzę, szukamy razem i to co się dowiemy to niewykorzystujemy tego tylko i wyłącznie dla siebie tylko dla nas wszystkich, no i oczywiście o tym wiemy tylko my co szukamy w tamtym rejonie. czym wy się tam wybieracie jak się umówimy, ja rowerkiem bo na samochód się jeszcze nie narobiłem :-) ???pozdr.ZnaChoRps.miejscem spotkań na oszachcie na poczatku będzie szyb tam jest parking przed szybem i myśle że jak na początek to będzie bardzo dobry punkt spotkań!!acha i myśle żeby zrobić osobny dla nas temat o poszukiwaniach w katowicach no wiecie katowicka grupa Poszukiwaczy" albo coś podobnego, albo jakaś nazwa związana z Oszachtem bo w sumie tamtym rejonem się będziemy zajmować :-))) co wy na to????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.