Skocz do zawartości
  • 0

łuski??

ZnaChoR

Pytanie

a więc łuski do identyfikacji to:
typowy MAUSER: P379 s* 1 38
7.62x25 PPsz: 38 44
oraz sama PPsz:bez żadnych oznaczeń
ostatnia łuska mnie bardzo ciekawi??i oprócz identyfikacji tych łusek to musze też wiedzieć na 100% jakiej produkcji są te łuski??pierwsza to na 100% niemiecka!!ale pozostałe to już niemam pojęcia.
za szczegółowe odpowiedzi z góry dziękuje??
pzdr.ZnaChoR

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

a więc łuski do identyfikacji to:
typowy MAUSER: P379 s* 1 38
7.62x25 PPsz: 38 44
oraz sama PPsz:bez żadnych oznaczeń
ostatnia łuska mnie bardzo ciekawi??i oprócz identyfikacji tych łusek to musze też wiedzieć na 100% jakiej produkcji są te łuski??pierwsza to na 100% niemiecka!!ale pozostałe to już niemam pojęcia.
za szczegółowe odpowiedzi z góry dziękuje??
pzdr.ZnaChoR

dzięki bjar za odpowiedź??a tak a propo to z dominem się zgodze poniewaź ostatnio natrafiłem na okop w którym jak by zliczyć sygnały to wyszło by z 200 naboji do PPsz.
ja wykopałem chyba z 12, iwłaśnie jedne mają bicia a drugie nie.fajny dzień miałem bo co kopłem to łuska, gdy kopałem te naboje od PPsz to jeden wykopałem a zaraz pod nim to następny sygnał i kolejny nabój i to wszystko w jednym miejscu.jak następnym razem tam będe to wezme wiadro ze sobą, i o bym się niedokopał do kopalni bo obok jest stary szyb :))))
pzdr.ZnaChoR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie