Skocz do zawartości

Wykopałem kolejny pocisk...:):):)

Gość P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,znow wykopałem niemiecki pocisk mozdzierzowy,bez zawartosci-bezpieczny!!!! mam jednak pytanie czy spłonka w tylniej czesci pocisku,stanowi jakies zagrozenie!?prosze nie krytykujcie mnie ze ciagle pytam o takie rzeczy,ale na moich terenach nic ciekawszego sie nie znajdzie,wiec jak juz wykope takie cos" i jest to bezpieczne zabieram na pamiatke...:)

Cześć. Mam pytanie przeczytałem w artykule pt. Uwaga! Niewypały, http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1136627&KAT=241 , że doświadczeni poszukiwacze mogą odróznić niewypały po sygnale i wskazaniu wykrywacza czy jest to prawda, a jeśli tak to jakie to oznaki niebezpiecznego znaleziska, jestem początkującym w tej dziedzinie i bardzo nie chciał bym natknąć się boleśnie na takie wybuchowe znalezisko.
Czekam na wasze wskazówki.

pozdro!

Nie da sie tego odroznic,ale na polach bitewnych mozna sie tego spodziewac,wiec trzeba zachowac ostroznosc,nie wiem jak mozna by to było odroznic??sa pociski roznej wielkosci,z roznych metali,roznego kalibru..ułozone w rozny sposob...kazdy wiekszy sygnał moze okazac sie niewypałem,badz hełmem..monetki daja specyficzny sygnał..ale tez wszystko zalezy od sprzętu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie