Gość Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 Witam,znow wykopałem niemiecki pocisk mozdzierzowy,bez zawartosci-bezpieczny!!!! mam jednak pytanie czy spłonka w tylniej czesci pocisku,stanowi jakies zagrozenie!?prosze nie krytykujcie mnie ze ciagle pytam o takie rzeczy,ale na moich terenach nic ciekawszego sie nie znajdzie,wiec jak juz wykope takie cos" i jest to bezpieczne zabieram na pamiatke...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 a czy splonka jest zbita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 W tym akurat tak,ale reszta jest!A jakby nie była zbita,stanowi duze zagrozenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 Cześć. Mam pytanie przeczytałem w artykule pt. Uwaga! Niewypały, http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1136627&KAT=241 , że doświadczeni poszukiwacze mogą odróznić niewypały po sygnale i wskazaniu wykrywacza czy jest to prawda, a jeśli tak to jakie to oznaki niebezpiecznego znaleziska, jestem początkującym w tej dziedzinie i bardzo nie chciał bym natknąć się boleśnie na takie wybuchowe znalezisko. Czekam na wasze wskazówki.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 Nie da sie tego odroznic,ale na polach bitewnych mozna sie tego spodziewac,wiec trzeba zachowac ostroznosc,nie wiem jak mozna by to było odroznic??sa pociski roznej wielkosci,z roznych metali,roznego kalibru..ułozone w rozny sposob...kazdy wiekszy sygnał moze okazac sie niewypałem,badz hełmem..monetki daja specyficzny sygnał..ale tez wszystko zalezy od sprzętu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Czy nick P.D oznacza Police Departament ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 oby nie oznaczało Porządnie Dupnie.z góry kolegę przepraszam, ale niech przeczyta to jeszcze raz... i jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Jeśli spłonka jest zbita ,a w skorupie nie ma ani zapalnika ani trotylu to jest on bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.