Domino(*) Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2004 Witam!Wpadły mi w ręce cztery woreczki prochowe od Flaka 20 mm.W tym 2 sygnowane.Czy potrafi ktoś zidentyfikować sygnatury?Oto one:1.ko(oumlaut)y Okt.1943 (wiadomo)2.a(?)nkNov.1944 (wiadomo)Czyżby były to kody fabryki?Proszę o pomoc... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 1. Zawsze do usług :)2. thor65 - wielkie dzięki!!!Pozdrawiam Was ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2004 Witam!Wpadły mi w ręce cztery woreczki prochowe od Flaka 20 mm.W tym 2 sygnowane.Czy potrafi ktoś zidentyfikować sygnatury?Oto one:1.ko(oumlaut)y Okt.1943 (wiadomo)2.a(?)nkNov.1944 (wiadomo)Czyżby były to kody fabryki?Proszę o pomoc... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 ank" to kodowe oznaczenie firmy w kodzie numerycznym 690 czyli he winner is...":Wolf, C. Rosweiner Achsen und Federnfabrik u. Gesenkschmiede, Roswein/Sachsen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 a jedyne podobne jakie znalazłem to:kby - E. Richard Dietzsch, Geyer i. Erzgebkry - Lignose Sprengstoffwerke GmbH, fabryka Kruppsmuehle F.A. Sening,te akuratnie kody są z http://www.radix.net/~bbrown/codes_full_alpha_f-k.htmlPrzykro mi, ja więcej nie pomogę!hehe, jak już pisałem finał Holandia-Czechy!Oby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 No, ale skoro już taki temat, to spytam o kod fabryki: lk".Również na woreczku prochowym do Flaka 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2004 Wielkie dzieki MK, rzeczywiście chodziło o kby, troche niewyrażnie wybili te b;)).Jeszcze raz dzięki:))) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Domino(*)
Wpadły mi w ręce cztery woreczki prochowe od Flaka 20 mm.W tym 2 sygnowane.Czy potrafi ktoś zidentyfikować sygnatury?
Oto one:
1.
ko(oumlaut)y
Okt.1943 (wiadomo)
2.a(?)nk
Nov.1944 (wiadomo)
Czyżby były to kody fabryki?Proszę o pomoc...
Pzdr
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.