general1006 Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2004 W czasie ostatniech wykopków żona natrafiła na taką odznake. Czy ktoś może mi oniej coś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Może fotki coś więcej wam powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 gdzieś miałem dokument z kancelarii prawniczej na którym widniał taki symbol,więc stawiam własnie na prawników.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 dzięks za stronke i za wszystkie inf. jak się czegoś dowiem to napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 27 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2004 W czasie ostatniech wykopków żona natrafiła na taką odznake. Czy ktoś może mi oniej coś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 Jakaś sądownicza? Motyw wagi i miecza kojarzy mi się z sądownictwem.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 witam niestety niewiem co to jest ale szczęściara z tej twojej żony, taki fant, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Też myślę że odznaka ta miała coś wspólnego z sądownictwem, zwłaszcza motyw wagi na to wskazuje...Tylko za co byłą przyznawana i komu?Sędziom..?Nie wiem.Ale gratuluje znaleziska:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Moze jakiś związek niemickich sedziów, albo oznaka sędziów lotnych trybunałów które powstały po zamachu na Hitlera. A co za symbol jest na rękojeści miecza? butelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 I tył odznaki, moze coś więcej powie. Słabo czytelne napisy wytwórcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 jeszcze wymiary szer. w skrzydłach 2,3cm wys. od głowy orła do końca miecza 3,05cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Jest to NS - Rechtswahrerbund - czyli Narodowo - Socjalistyczne Stowarzyszenie Prawnicze .PozdrMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 maxikasek ta butelka to jest rękojeść miecza:))pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 faktycznie. głodnemu zawse chleb na myśli ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
general1006
W czasie ostatniech wykopków żona natrafiła na taką odznake. Czy ktoś może mi oniej coś napisać.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.