SZUKAM. Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 tak w szczerym polu to kapliczki nie stały. Jakaś stara droga w okolicy? Jak nie masz a podasz namiary to prześlę Tobie kawałek mapy z okresu Królestwa Polskiego. Może coś tam jeszcze wytropisz. Pozdrawiam.
ubenfurer Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Kapliczki stały również w miejscach ułatwiających oriętację.Mogły stać na polu ale często spotyka się przy drogach i skrzyżowaniach.
cromags Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Ta stoi w szczerym polu. Być może kiedyś w tym rejonie krzyżowały się jakieś drogi lub jakaś wzdłuż przebiegała.
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Mam znajomego Robert Huk. Między innymi jest on fotogrfem i miłośnikiem kapliczek. Działa w Gorlicsch a to tereny obfitujące w kapliczki. Widziałem jego album z kapliczkami, niestety nie wiem czy i gdzie jest do dostania. Miał stone internetową ale coś nie mogę jej trafić. Jak ktoś jest bardzo zainteresowany to pewnie go znajdzie.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.