Skocz do zawartości
  • 0

Manierka Austriacka, POMOCY!!!

ZnaChoR

Pytanie

znalazłem podobną manierke jak ta na zdjęciu(kiedyś z allegro zdjęcie wziołem) sygnowana: E.W. AUSTRIA 1915
mam pytanie o:
-kto nosił takie manierki na I wojnie światowej??
-jak pozbyć się narośli z rdzy tak aby emalia i sygnowania nie odeszły, boje się że elektroliza zniszczy mi manierke??
-co oznaczają te sygnowania: E.W. AUSTRIA 1915 ??
-ponieważ zbieram na aparat cyfrowy na moje codzienne wycieczki, to chciałbym się dowiedzieć ile ona może być warta(w jakich cenach wachają się takie manierki)??

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

He he - wiem tyle co Mietek. Ja ze swoje pierwszowojenne moczyłem najpierw w nafcie ,a potem czymś ostrym zdrapywałem rdzę ,ale nie było jej zbyt wiele.
Też mam E.W.AYSTRIA 1915 ,ale nie wiem co to za fabryka... może Emailwarenfabrik Wien" :)

pzdr

bjar_1

Bjar a wiesz może czy warto ją sprzedać??ponieważ zbieram na cyfrówke żeby robić zdjęcia moich wypadów i fantów do identyfikacji.jeśli za 50 złoty pójdzie to ją sprzedaje.
acha i jeszcze drugie pytanko do ciebie: w jakich okolicznościach zdobyłeś swoją (interesują mnie wszystkie szczegóły)??
pzdr.ZnaChoR

dzięki m95 zaq ten artykuł.wspaniałe są wiadomości też o polskich manierkach w tym linku.
jeśli poniżej 20 zł, to sobie ją zachowam do kolekcji.
ps.w końcu to moja pierwsza manierka, cieszyłem się jak dziecko jak ją wyciągłem :)
pzdr.ZnaChoR

znalazłem podobną manierke jak ta na zdjęciu(kiedyś z allegro zdjęcie wziołem) sygnowana: E.W. AUSTRIA 1915
mam pytanie o:
-kto nosił takie manierki na I wojnie światowej??
-jak pozbyć się narośli z rdzy tak aby emalia i sygnowania nie odeszły, boje się że elektroliza zniszczy mi manierke??
-co oznaczają te sygnowania: E.W. AUSTRIA 1915 ??
-ponieważ zbieram na aparat cyfrowy na moje codzienne wycieczki, to chciałbym się dowiedzieć ile ona może być warta(w jakich cenach wachają się takie manierki)??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie