Skocz do zawartości
  • 0

Czy to resztki jakiegoś pojazdu?

MK

Pytanie

Napisano

Witam!
Potrzebuję Waszej pomocy w ocenie, CO TO JEST? (Czy raczej - czym to było, bo obecnie jest to kładka nad rzeczką).
Przechodziłem tędy wiele razy, ale dopiero teraz przypomniałem sobie o tym. Od mieszkających w pobliżu dowiedziałem się, że są to resztki wszędobylskiego ygrysa", który forsując rzeczkę otrzymał trafienie i załoga go opuściła.
Tyle jeśli chodzi o tę wiarygodną historię...

Na początek foto tej kładki

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Inna perpektywa...

Podobno rzeczywiście jakiś czołg został uszkodzony podczas forsowania tej naturalnej przeszkody wodnej i został tak. Później miał być rozebrany przez miejscowych, ale nie znalazłem w żadnym gospodarstwie ani ciuka rzeczy, które mogłyby pochodzić z większego pojazdu.

Napisano
Jestem ciekawy, czy to w ogóle jest od jakiegoś cięższego sprzętu. Chyba dla każdego poszukiwacza kontakt z wagą cięższą" jest to nie lada gratka? Jeśli to coś zwykłego (to żelastwo, nie kontakt z wagą ciężką" ;) - no to trudno, mit pryśnie, ale zawsze pozostanie kładka...
pozdrawiam
.:eMKa:.
Napisano
No, ale jeśli to coś ciekawego to którejś pięknej nocy zakradnę się tam, zabiorę ten złom do kieszeni i postawię w pokoju jako największy fant. (Zaraz po Mausie" stojącym koło ściany w łazience) :D
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
PS: NIEMCY DO DOMU, finał HOLANDIA - CZECHY! :D
Napisano
No niestety nie trafiłem z finałem, więc się nie odzywałem w tym temacie przez jakiś czas :)
Ale oto nadeszła pięęękna wiosenka a wraz z nią czas na dokończenie identyfikacji tego ciekawego stalowego bajeru. Oglądaliśmy to dziś znowu i ma to mniej więcej takie wymiary: długość - około 3m 30 cm (część widoczna, może być część jeszcze pod ziemią), szerokość około 90 cm, wysokość" ok. 17 cm, jak widać na 3 fotce wysokość" zwęża się w jedną stronę - przód pojazdu?
Pozwoliłem sobie na przypomnienie tego tematu, a już wkrótce (po świętach) ruszymy z akcją eksploracyjną :) i wrzucę więcej zdjęć i jakiś konkretny rysunek poglądowy.
A do tego czasu czekamy na jakieś propozycje, co to może być - myśleliśmy może o jakimś transporterze typu SdKfz (pobożne życzenia), ale może to faktycznie jakaś zwykłą ciężarówka? Chociaż wygląda na naprawdę stare!
Pozdrawiamy
Ekipa Sturmbannführerów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie