znalazłem dziś taki pocisk?? wymiary: wysokość: 109 mm miary od czubka w dół: środek: 26 mm (resztki żołtej farby) dół: 19 mm charakterystyczne cechy: -na czubku pociskum chyba resztki zielonej farby, gdzieniegdzie jasne odbarwienia na farbie -patrząc z dołu na pocisk widać dziure fabrycznie produkowaną w tych pociskach wielkości 8 mm. -powyzsza dziura jest czymś zasklepiona (chyba resztkami spalonego prochu)chyba podczas wylotu pocisku z łuski - na wysokości 25 mm od dołu pocisku do wysokości 40 mm widać równe zwężenie w pocisku.(czyli do wysokości 40 mm od dołu była ona umieszczona w łusce) mam do was prośbe ponieważ pocisk ten zostawiłem w lesie zakopany.chciałbym się dowiedzieć z czego jest ten pocisk oraz jakiego typu??powiem szczerze że chce się dowiedzieć czy on jest bezpieczny.i prosiłbym was o link dotyczący identyfikacji takich pocisków?! za odpowiedzi z góry dziękuje. pzdr.ZnaChoR
Pytanie
ZnaChoR
wymiary:
wysokość: 109 mm
miary od czubka w dół:
środek: 26 mm (resztki żołtej farby)
dół: 19 mm
charakterystyczne cechy:
-na czubku pociskum chyba resztki zielonej farby, gdzieniegdzie jasne odbarwienia na farbie
-patrząc z dołu na pocisk widać dziure fabrycznie produkowaną w tych pociskach wielkości 8 mm.
-powyzsza dziura jest czymś zasklepiona (chyba resztkami spalonego prochu)chyba podczas wylotu pocisku z łuski
- na wysokości 25 mm od dołu pocisku do wysokości 40 mm widać równe zwężenie w pocisku.(czyli do wysokości 40 mm od dołu była ona umieszczona w łusce)
mam do was prośbe ponieważ pocisk ten zostawiłem w lesie zakopany.chciałbym się dowiedzieć z czego jest ten pocisk oraz jakiego typu??powiem szczerze że chce się dowiedzieć czy on jest bezpieczny.i prosiłbym was o link dotyczący identyfikacji takich pocisków?!
za odpowiedzi z góry dziękuje.
pzdr.ZnaChoR
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.