samun1 Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Ciekawe bo opisane jako Finskie pojazdy,zdjęcie z ebay
THOMEKK Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Natrafilem na niniejsza fotke u Was na stronce. Zastanawiam się, czy aby napewno przekazanie tego TKS-a w 1938r. bylo w Katowicach, ponieważ fabryka Lignoza" jest to fabryka w moim rodzinnym miescie Bieruń, ktore jest polozone okolo 30 km od Katowic na poludnie. Nazwa tej fabryki: Lignoza" byla uzywana przed wojną, produkowano tam material wybuchowy i do dzis jest tam produkowany procz materialow sztucznych. Obecnie nosi nazwe Erg". Ma ktos z Was dokladniejsze informacje na temat tej fotki? Skad ona pochodzi, może z jakiejs książki? Chcialbym dowiedziec sie wiecej na jej temat. Być może przekazanie tego czolgu mialo miejsce w moim rodzinnym miescie, albo tez mialo miejsce w Katowicach ale przez pracowników fabryki o ktorej tu piszę?Poniżej przedstawiam przedwojenna fotke osiedla przy w/w fabryce w moim miescie. ;-)
THOMEKK Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Lignoza" - powstające osiedle, (może to wlasnie pracownicy wymienionej przeze mnie fabryki ufundowali tego TKS-a?)
Wrotycz Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 Dodaje swoje zdjęcie zrobione w C.W.B.P Modlin, prawdopodobnie jest to rok 1938.
Wrotycz Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 Kolejne jeszcze nie publikowane bo ta pocztówka to jednak już była ups !!!
omi30 Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Kolego THOMEKK zdjedzie przekazania Tksa pochodzi z przedwojennej gazety Wiarus rocznik 38 a miesiaca nie pamietam
Schrek Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Panowie ratujcie !!!!!!!!!Potrzebowałbym !dobrą! fotke (i dobra rozdzielczość) tk-s (tks czort wie jak to sie pisze) z działkiem 20mm. Nigdzie nie moge znaleść fotki gdzie była by ładna tankietka nie zdemolowana przez niemców i by ładnie było widac działko???macie jakies pomysły???jak by co moj miel schrek1@interia.plpozdrawiam Schrek
omi30 Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 w albumie Trojcy masz ładna fotke TKSa z nkm 20mm
Grendel Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Jotes,W tej rozdzielczosci, to mogloby byc nawet od dolu wykonane...I tak nic nie widac :(Tylko mi nie mow, ze jestem malkontentem ;o)PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 To ja dorzucę zdjęcie chyba nowej tankietki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.