Skocz do zawartości
  • 0

deutschen volksliste do sprzedania.pomocy!!

ZnaChoR

Pytanie

Napisano
jeden koleś chce sprzedać mi taką legitymacje drugo wojenną.
na stronie tytułowej pisze: Ausweis der Deutschen Volksliste a pod tym symbol wrony trzymającej sfaste(gapa).pod spodem na samym dole jeszcze sygnowania:
A 113 (4 41) reichdruckerei, Berlin Din 476 A ;
w środku(po otwarciu) wygląda wspaniale pieczątka, podpis,dwie wytłoczone pieczątki w papierze,zdjęcie w nienaruszonym stanie.poprostu idealny stan.tylko nie wiem czy jego cena którą zasugerował jest w porządku 300 złoty.
jak myślicie czy opłaca mi sie kupić za tą cene te legitymacje??oraz ile coś takiego kosztuje na aukcjach??

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja osobiście sugerowałbym najpierw upewnić się czy jest to oryginał. Zaangażuj kogoś kto siedzi w temacie dokumentów i pomógłby ci ocenić jego oryginalnośc.Z tego co słyszałem to dużo łatwiej jest podrobić dokumenty niż na przykład nieśmiertelnik czy medal .

Pozdrawiam
Napisano
a inne dokumenty może interesują?? Polska przedwojenna- świadectwa,akty urzędowe,inne ciekawostki, okupacja - akty urzędowe, Polska powojenna akty urzędowe, mnóstwo zdjęć
yasiooxx@wp.pl
Napisano
oryginał na 100% upewnił mnie facet ze sklepu z antykami.
a więć ile coś takiego może kosztować na aukcji ??
i czy 300 złoty to dobra cena dla mnie ??
Napisano
300 zeta to dużo za dużo.Przynajmniej takie jest moje zdanie na dany temat.Staraj się mieć ograniczone zaufanie do kolesi ze sklepów z antykami
yasiooxx@wp.pl
Napisano
Witaj Znachorze,
nie jest to na pewno więcej warte niż 30 - 40zł. W Niemczech tego typu dokumenty sprzedawane są po 3 - 5 Euro.

Pozdr
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie