Skocz do zawartości

Odznaki znajomego - oryginalne ???

Heinz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co sądzicie o odznakach z mojej galerii, czy uwazacie ze ktoras z nich moze byc oryginalna? Znajomy z Niemiec chce je kupic i przeslal mi takie zdjecia z prosba o rade, a ja prawde mowiac nie znam sie na kolekcjonerstwie odznak, tylko bardziej na kopaniu:). Niewiem co mu napisac ale wg mnie wszystkie to falsy, tyle ze bite na oryginlych matrycach bo choc sa ladnie odcisniet, to jednak stan wszystkich jest do siebie podobny(jak nie uzywane) i brak im charakterystychnej patyny (usunieta?). Prosze o podpowiedz kogos kto ma wieksze odemnie doswiadzenie, z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam
Piotr
Napisano
Witam,
post ten powinien trafić do identyfikacji, ale skoro już jest tu... wszystkie z zaprezentowanych odznaczeń to najzwyczajniejsze podróby. Szczególnie rozbawiła mnie ta ręcznie emaliowana Gott mit uns.

Pozdr
Marcin
Napisano
Zapomniałem dodać ... nie są wcale bite na oryginalnych matrycach (istnieje jeszcze coś takiego?). Heinz zwróć uwagę na odlewy, wykończenia (bardzo niedokładne), wszędzie cienkie szpilki, bicie Ges. Gesch. jest krzywo wykonane i nieczyste. Odznakę stawiacza min" nie musisz nawet pokazywać z drugiej strony, bo po sameym awersie widać, że gapa odbiega od oryginału, tak samo gejzer wody". Jest jeszcze wiele szczegółów, które na to wskazują. Radziłbym nie dotykać ich, są nic nie warte. A tak poza tym produkowane zapewne w Polsce lub w Czechach. W Niemczech są one zmorą każdej giełdy i targowiska.

Podzr
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie