Guest Posted August 27, 2001 Share Posted August 27, 2001 jak sądzicie czy łatwo jest o materiał historyczny w postaci map, książek, osób z którymi można porozmawiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2001 Share Posted August 29, 2001 To chyba zależy od tematu poszukiwań... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2001 Share Posted August 29, 2001 Wystarczy poszperać - na początek - po antykwariatach i np. na targach. Czasami można znaleźć naprawdę ciekawe rzeczy. A i wyszukiwarka w internecie - zwłaszcza z dobrymi opcjami umożliwiającymi dokładne sprecyzowanie kryteriów - może dać zaskakujące rezultaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2001 Share Posted August 29, 2001 Jeżeli chodzi mapy polecam biblioteki uniwersyteckie,np. zbiory kartograficzne Uniwersytetu Wrcławskiego-duzo map min. niemieckich topograficznych tzw. mestischblattów-1:25000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2001 Share Posted August 29, 2001 mialem na mysli moze bardziej ludzi, wiecie jak sie napocilem zeby w muzeum cos zobaczyc , a jakie miny stroila pani ktora mnie wypytywala o to i tamto.zaczynam zawsze od biblioteki miejskiej ale smiechu warte, szukalem czegos o Mokrej, sterta ksiazek i nic na temat. Koszmar!!!Moze macie koledzy cosik na temat?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 30, 2001 Share Posted August 30, 2001 mam Żółtego Tygrysa" pod interesującym Cię chyba tytułem Bitwa pod Mokrą".Jak znajdę to z chęcią odstąpię.GHOSTDOG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2001 Share Posted August 31, 2001 dzieki.biorę wszystko co macie.szukam też szlaków handlowych- przebiegu w okolicy Wieluń-Praszka-Olesno-Gorzów Śl.-Kluczbork, nie moge dotrzec do map, a wiem że takowe istnieją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 6, 2001 Share Posted September 6, 2001 Jeśli chodzi o niemieckie mapy topograficzne w skali 1:25000, to w polskich zbiorach trudno się doprosić o dobre kopie (kserują po kawałku, trzeba kleić i zyczą sobie słono), brak szczegółowej rozpiski. Osobiscie kupuję na witrynie www.republika.pl/topmap/. Tam można dostac czego dusza pragnie, tanio i w świetnej jakości. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 8, 2001 Share Posted September 8, 2001 Polecam Ci zajrzeć do archiwum państwowego,np. we Wrocławiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalbc4 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 to jest dobry temat panowie napisz cos więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hitboy64 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Archeolog... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.