Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Dostałem ostatnio zdjęcia od żony dziadka i na jednym z nich pewien dżentelmen trzyma w rękach coś .. no właśnie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Dostałem ostatnio zdjęcia od żony dziadka i na jednym z nich pewien dżentelmen trzyma w rękach coś .. no właśnie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Sorry to nie to zdjęcie. Oto właściwe . Wojacy są na froncie wschodnim . Data i opis na drugiej stronie Pozdrowienia z Ostfrontu .... itd ... III.1943r."Wg. mnie na marzec to nie wygląda. Może wysłane w marcu , a zrobione latem 1942r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Chyba to boleń :) ahahhaha pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 No i korzystając z okazji tematu niemieckich fantów , wczoraj wpadła mi ta manierka . Pytanie moje brzmi - czy te nity z krzyżykami były na wszystkich manierkach , czy po napisie na nakrętce można coś wywnioskować - AEM.A I pod spodem 40 ?Pozdrawiam .A-ha! Froz kiedy zrobisz ze mnie rogacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerule Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 czy to nie pojemnik na zapasowe lufy do MG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Tak na pierwszym zdjęciu jest boleń , dobra warciana dwójeczka" . Pływa nadal w Warcie i mam nadzieję że ma się dobrze.A wracając do tematu to kumpel też stwierdził że to pojemnik na zapasowe lufy . Ale żeby się lufami tak chwalić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Na 100% jest to pojemnik na zapasowe lufy do MG.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 kazdy pokrowiec mial guziki wlasnie z gwiazdkami, malo tego, wykopalismy 1szowojenna torbe sanitariusza niemieckiego, i tez miala takie wlasnie guziki :))), co ciekawe wbrew konwencji genewskiej na dnie torby byl rewolwer bulldoggranatnik jak go zwiesz, jest podwojnym zasobnikiem na 2 lufy do mg34strasznie jestem ciety na to zdjecie, gdyz zbieram w sumie wszystko co jest zwiazane z mg34 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Mie mam Frozzer dla Ciebie najlepszej informacji! Znowu ;) W sumie mógłgym się zrewanżować za ew. rogi ! To zdjątko jest jednym z kliku ( w sumie jest ich kilkanaści- wszystkie z Ostfrontu)które posiadam i stanowi razem całość zbioru( jest jeszcze jedno z mg34 w pozycji przeciwlotniczej). Całość dla tego , że na tej serii zdjęć jest kuzyn dziadka mojej żony który służył w Wehrmachcie. Jest jeszcze jego nekrolog ( zginął pod Kijowem ) i notatka prasowa o nadaniu EK II klasy .Ale mogę Ci je zeskanować na profesjonalnym skanerze i przesłać pocztą e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 bylbym zobowiazany, najwyzej sobie wywolamzeskanuj cala serie :DDDD ;))frozzer@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Tia! Toż to pojemnik na zapasową lufę do MG42! :)Ma trochę dziwny kształt, ale wygląda na to że soldatowi już się go zamknąć nie chciało :PSam mam taki w domuPzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Maciej G
Dostałem ostatnio zdjęcia od żony dziadka i na jednym z nich pewien dżentelmen trzyma w rękach coś .. no właśnie co?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.