Skocz do zawartości
  • 0

Co to za skrzynka?

Tw53

Pytanie

Napisano

Witam.

Czy ktoś może powiedzieć mi co to za skrzynka? Nie jestem miłośnikiem militarii ale miłośnikiem kolei (hehe,są i takie zboczenia ;-) ) i dziś na jednej z lokomotyw znaleźliśmy z kolegą właśnie ową skrzynkę w której mechanik trzymie narzędzia. Na wierzchu widnieje tłoczony napis RHM21" i pod spodem 1939". Domyślam się, ze to skrzynka na amunicję, ale może coś więcej powiecie?

Pozdr.
Mariusz

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na czarno///???

z taka sie jeszcze nie spotkalem

spotkalem sie zato z krzynka malowana w kamuflarz, oraz skrzynka zielona, zaadaptowana na apteczke, z wymalowanym czerwonym krzyzem na bialym, owalnym tle
Napisano
Widzialem na czarno malowane: skrzynke amunicyjna i wodnik do Maxima 08, obie z sygnaturami Reichswehry.Spod spodu miejscami, jako podkladowka wybijala czerwona minia.
Napisano

Witam.

Czy ktoś może powiedzieć mi co to za skrzynka? Nie jestem miłośnikiem militarii ale miłośnikiem kolei (hehe,są i takie zboczenia ;-) ) i dziś na jednej z lokomotyw znaleźliśmy z kolegą właśnie ową skrzynkę w której mechanik trzymie narzędzia. Na wierzchu widnieje tłoczony napis RHM21" i pod spodem 1939". Domyślam się, ze to skrzynka na amunicję, ale może coś więcej powiecie?

Pozdr.
Mariusz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie